Șofer drogat cu metamfetamină, prins la volan de polițiștii din Rădăuți

Polițiștii acționează zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Și în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, au organizat o nouă acțiune pe linie rutieră, identificând un alt bărbat care se afla la volan sub influența substanțelor interzise.  

La 16.12.2022, orele 16:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Cernăuți din mun. Rădăuți au oprit pentru control, folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism, întrucât acesta nu avea montată în partea din față plăcuța cu numărul de înmatriculare.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 22 ani din com. Dornești.

Șoferul a fost testat cu aparatul DRUGTEST, marca Drager 5000, rezultatul  indicând o valoare pozitivă pentru substanța „metamfetamină”. 

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”  faptă prev. și pedepsită de art. 336 alin.(2) din Codul Penal.

Polițiștii reamintesc că, la data de 04.11.2022, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În primele două săptămâni ale lunii decembrie, polițiștii au identificat prin utilizarea aparatelor Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotare polițiștilor, 5 șoferi care au condus vehicule sub influența subsatanțelor cu efect psihoactiv.

Poliția atenționează:

Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!    

FĂRĂ ALCOOL ȘI DROG LA VOLAN DRUMURILE SUNT MAI SIGURE!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *