Șofer fără permis din Putna, sub control judiciar, prins și arestat de polițiști la Bilca. A fost urmărit 3 kilometri până a intrat cu mașina într-un lan de grâu

Luni seară, pe la ora 20.15, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, aflându-se în serviciul de patrulare și control trafic pe raza comunei Bilca pe DJ 178 C, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism Audi A4, înmatriculat în Irlanda, ce se deplasa dinspre Frătăuții Noi spre orașul Vicovu de Sus. Conducătorul auto nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare. S-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice şi luminoase pornite, iar după aproximativ 3 km, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un lan cu grâu. Din autoturism au ieșit două persoane care au fugit în vegetația din apropiere. Agenții de poliție au procedat la localizarea și imobilizarea acestora.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla G.T., un tânăr de 24 ani, din comuna Putna, care nu deține permis de conducere valabil. Totodată, cu ocazia verificării autoturismului s-a constatat faptul că acesta are polița RCA expirată, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

G.T. se află sub control judiciar cu interdicția de a mai conduce autoturisme și de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv comuna Putna, ca urmare a faptului că la data de 18.05.2020, în jurul orei 01.00, a condus pe Drumul Comunal Putna, pe raza comunei Putna, autoturismul, fără a poseda permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat și a consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a dispus  efectuarea în continuare a urmăririi penale față de G.T. sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și reținerea acestuia, pe o perioadă de 24 ore, începând cu 15.06.2020, ora 23.45, până la 16.06.2020, ora 23.45, urmând a se dispune revocarea controlului judiciar și înlocuirea acestuia cu arestarea preventivă pentru 30 zile.

Suspectul a fost introdus în CRAP al IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *