Şofer fugar, recidivist şi eliberat condiţionat, urmărit de poliţie de două ori în 24 de ore. Un pneu care a explodat l-a blocat pe câmp, la Măriţeia Mică

Ieri,14.04.2019, la ora 12.51, polițiștii S.P.R. 5 Dărmănești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că pe proprietatea sa din satul Mărițeia Mică se află un autoturism abandonat.

Polițiștii care s-au deplasat la faţa locului au identificat un autoturism marca Audi A8, cu volan pe partea dreaptă, fără numere de înmatriculare, de culoare gri, suspendat pe un cric, având lipsă roata dreapta față. În acelaşi timp, fiind solicitați cu privire la un scandal pe raza localității Călinești Enache, echipajul de poliție a trebuit să se deplaseze în acel loc, unde imediat după aplanarea conflictului, au fost anunţaţi cu privire la faptul că o persoană a venit la autoturismul susmenționat și schimbă roțile.

Deplasându-se spre locul respectiv, pe drumul comunal neclasificat a fost observat autoturismul Audi A8, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție a întors, deplasându-se spre DN2.

S-au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei poliţiei, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, iar când a ajuns la intersecția cu D.N. 2, conducătorul auto a coborât din vehicul, a traversat drumul național pe jos și a și a fugit în aceeași direcție pe câmp. Un agent de poliție a coborât din autospecială și a plecat pe câmp în urmărirea şoferului, iar celălalt agent a continuat urmărirea cu autospeciala pe un drum de câmp.

După aproximativ 600 metri persoana urmărită, un bărbat de 28 de ani din Straja, s-a supus somațiilor și s-a oprit fiind reținută și introdusă în autospeciala de poliție. În urma legitimării s-a stabilit faptul că acesta se numește Ursulean Dănuț, în vârstă de 28 ani, din comuna Straja.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Ca urmare a activităţilor de cercetare penală întreprinse s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore faţă de şoferul fugar, care s-a dovedit a fi recidivist, fiind eliberat condiţionat în urmă cu aproximativ 8 luni de zile, anterior fiind condamnat în mai multe dosare penale, majoritatea la regimul rutier.

La audieri, şoferul fugar a recunoscut că în noaptea de 13 spre 14 aprilie a.c. a fost urmărit de către un echipaj al poliţiei rutiere pe raza municipiului Suceava, fiind la volanul aceluiaşi autoturism, reuşind să scape pe raza satului Dănila din comuna Dărmăneşti, unde din cauza vitezei excesive, aproximativ 200 km/h, i-a explodat un pneu, abandonând astfel autoturismul şi fugind pe câmp.

La nivelul  S.P.R.5 Dărmăneşti a fost constituită o escortă care a transportat şi introdus pe suspect în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *