Șofer imobilizat cu spray iritant, încătușat și dus la poliție, după ce a devenit agresiv la un control de rutină, vineri noaptea, pe strada Mihai Eminescu din Suceava

Vineri, 21 august a.c., după miezul nopții, la ora 01:00, o patrulă din cadrul poliției municipiului Suceava, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Mihai Eminescu, a oprit pentru controlul documentelor  autoturismul marca Mercedes-Benz. 

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 26 ani, din comuna Șcheia, care a prezentat pentru control cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Întrucât conducătorul auto nu a prezentat permisul de conducere, fiind întrebat, acesta a declarat că nu-l are asupra sa deoarece i-a fost reținut de lucrătorii din cadrul IPJ Bistrița în urmă cu mai mult timp, în urma unei abateri la regimul rutier. Cu ocazia verificării în Bazele de Date ale Poliției Române  s-a constatat faptul că cel în cauză figura la starea permisului – cu restricţii – Suspendat. 

Conducătorului auto i s-au comunicat aspectele constatate și că va fi nevoie să însoțească patrula la sediul Poliției Municipiului Suceava pentru întocmirea documentelor legale.

În acel moment, tânărul a blocat portierele, a ridicat geamul portierei devenind recalcitrant, agitat și a adresat cuvinte jignitoare polițiștilor, spunând că nu va coborî din autoturism sub nicio formă.

Tânărul a fost somat în repetate rânduri că împotriva sa se va folosi forța fizică și utilizarea materialelor din dotare, în cazul în care acesta nu se va conforma indicațiilor primite.

Întrucât acesta a continuat să se manifeste agresiv la fața locului s-a solicitat sprijinul a încă două patrule. 

Autoturismul în cauză a fost blocat, folosindu-se autospecialele din dotare, deoarece conducătorul auto avea intenții de a demara de la fața locului, iar împotriva conducătorului auto s-a folosit spray iritant lacrimogen prin geamul întredeschis a portierei din partea șoferului.

Imediat după pulverizarea spray-ului iritant lacrimogen din dotare, conducătorul auto a deschis portiera dreapta moment în care a fost imobilizat, culcat la pământ, încătușat și introdus în autospeciala de poliție. Având în vedere atitudinea conducătorului auto la fața locului s-a solicitat și un echipaj din cadrul Biroului Rutier, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava.   

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere cu permisul suspendat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.