Șofer ucrainean cu permis de conducere fals, obținut cu 200 de euro, oprit în PTF Siret. Ucrainean șofer de TIR, depistat la PTF Vicov cu permis necorespunzător

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere, având însemnele autorităților ucrainene, fiind fals.

În data de 29 noiembrie a.c., la ora 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 30 de ani. Acesta conducea un autoturism, marca Audi, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, document de avea însemnele  autorităților ucrainene, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că documentul este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic. El a declarat că a obținut permisul în schimbul sumei de 200 de euro.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, având plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

La controlul de frontieră, împreună cu pașaportul și certificatele de înmatriculare, a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. În urma verificărilor, colegii noștri au constatat că permisul bărbatului nu corespunde categoriei în care se încadrează ansamblul rutier pe care acesta îl conducea.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoană al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other