Șoferi, atenție unde aruncați chiștoacele țigărilor! Colegii de trafic vi le pot returna. Întâmplare în traficul sucevean

Vă prezentăm astăzi o întâmplare, trăită pe viu cum se spune, care pare amuzantă la prima auzire sau vedere, dar care lasă gust amar și este chiar periculoasă pe alocuri. Gust amar pentru că sunt mulți cei care fac ceea ce vă vom povesti, periculoasă pentru că lucrurile pot scăpa de sub control.

Povestea începe așa: februarie, municipiul Suceava, zi de lucru, în mijloc de săptămână, după amiaza, ora la care mulți dintre cei care lucrează  ies de la serviciu, zona magazinului Bucovina. Înghesuială la transportul în comun, înghesuială la taxiuri, înghesuială în general. Cu greu reușim să găsim un taxi liber și pornim, încet spre foarte încet, către casă.

Cât te uiți cu ochii, bară la bară mașini, șoferi obosiți, nervoși sau exuberanți cu muzica dată la maxim. La un moment dat șoferul autoturismului plasat în trafic cu două locuri în fața taxiului în care ne aflăm aruncă chiștocul țigării pe care o fumase, aprins, pe geam, la întâmplare.

Vigilent și enervat, șoferul mașinii din fața taxiului nostru coboară imediat, pentru că tot era blocaj în trafic și avea timp suficient, ridică chiștocul aprins de unde ajunsese și îl aruncă înapoi pe geamul rămas deschis în interiorul mașinii din care tocmai fusese ejectat. Gestul a surprins și amuzat inițial pe toți cei aflați pe sens sau contrasens. Șoferul aruncător de chiștoace, să îl numim așa spre diferențiere, luat prin surprindere nu a mai avut timp să riposteze, enervat și răcnind a tras mașina pe dreapta și a început să cotrobăie febril după chiștocul aprins.

Banda s-a deblocat, mașinile au pornit, și noi și șoferul care returnase chiștocul proprietarului ne-am pierdut în trafic, fiecare cu gândurile lui despre întâmplarea trăită.

Ce concluzii putem trage din acest gen de întâmplare? Lăsăm pe fiecare în parte să decidă.

Noi doar relatăm, de la fața locului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.