Evenimente

Șoferi băuți urmăriți în trafic de polițiști, în miezul nopții, la Rădăuți și Dumbrăveni

La 09.10.2021, ora 00.45, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Salcea, fiind pe raza localităţii Dumbrăveni, au observat faptul că pe Drumul Judeţean 208 B, se deplasează pe direcţia dinspre comuna Vereşti către comuna Dumbrăveni, o autoutilitară procedându-se la efectuarea semnalului regulamentar de oprire.

S-a procedat la punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, în vederea opririi autoturismului mai sus menţionat pentru control, însă conducătorul auto nu s-a conformat, a mărit viteza de deplasare încercând să fugă de la faţa locului cu scopul de a se sustrage controlului. În aceste condiţii s-a plecat în urmărirea autoutilitarei, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, vehiculul în cauză fiind urmărit pe Drumul Judeţean 208 B şi ulterior pe un Drum Comunal Clasificat de pe raza comunei Dumbrăveni, urmărirea efectuându-se pe o distanţă de aproximativ 800 metri.

Conducătorul autoutilitarei a fost blocat în dreptul unui imobil din comuna Dumbrăveni. 

Cu ocazia opririi, la volanul autoutilitarei a fost legitimat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 27 ani, din comuna Vereşti. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional conform art. 31 lit. a din O.U.G. 195/2002 pentru nerespectarea prevederilor art. 100 alin. 3 lit. f din O.U.G. 195/2002 cu amendă în cuantum de 580 lei, întrucât nu a respectat indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier de a opri, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice şi conform art. 147 pct. 1 din H.G. 1391/2006 pentru nerespectarea prevederilor art. 101 alin. 1 pct. 18 din O.U.G. 195/2002 cu amendă în cuantum de 870 lei, întrucât nu a avut permisul de conducere şi cartea de identitate asupra sa.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.

***

În aceeași noapte, la ora 02.50, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției mun. Rădăuți, a observat ieșind de pe str. Cuza Vodă, un autoturism, care la vederea echipajului de poliție, a mărit viteza de deplasare. Întrucât prezenta suspiciuni, s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, pe străzile Ștefan cel Mare, respectiv Iraclie Porumbescu, unde a și fost blocat, folosindu-se semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.

S-a procedat la identificarea conducătorului auto, stabilind că este un bărbat de 34 ani, din municipiul Rădăuți, care se afla singur în autoturism. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.            Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind  infracțiunea de „refuz de la prelevarea de mostre biologice”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *