Șoferi beți și fără permis, reținuți la Șaru Dornei și Cajvana

Aseară, pe la ora 19.30, Poliţia municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată telefonic prin 112, despre faptul că o persoană circulă cu un autoturism Opel de culoare albastru, cu numere de Germania, fără permis.

Având în vedere aspectele sesizate, la locul indicat de apelant au fost trimise două echipaje de poliţie, una din cadrul SPR 15 Vatra Dornei şi una din cadrul Compartimentului Rutier Vatra Dornei, iar în jurul orei 20.20,  au identificat în trafic un autoturism marca Opel cu numărul de înmatriculare din Germania.

Autoturismul în cauză  se deplasa pe drumul comunal DC 82 satul Neagra Şarului din comuna Şaru Dornei, iar în momentul opririi acesta era condus de Ştefan N., de 25 ani, localnic, care a precizat faptul că nu posedă permis de conducere, fapt constatat şi cu ocazia verificării în baza de date. Întrucât acesta avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul în cauză i-a fost încredinţat spre a fi condus de către proprietarul acestuia Alin R., de 27 ani, tot din localitate, aflat pe locul dreapta faţă din autoturism.

În urma discuţiilor purtate cu conducătorul auto şi proprietarul acestuia, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză a fost condus iniţial de către Alin R., pe DJ 174 F din satul Şaru Dornei până în satul Dăneşti, aproximativ 3 km, unde acesta i-a încredinţat autoturismul lui Ştefan N..

Având în vedere faptul că Alin R. prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării în baza de date s-a stabilit faptul că nici acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru vreo categorie.

De asemenea, cu ocazia verificării, autoturismul marca Opel cu numărul de înmatriculare (Germania), în baza de date după seria de şasiu, s-a constatat că acesta avea montate plăcuţe false de înmatriculare. 

Ştefan N. şi Alin R. au fost conduşi la Spitalul municipal Vatra Dornei unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Împotriva celor doi s-a dispus la începerea urmăririi penale faţă de două fapte de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi o faptă de „încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului”.

Totodată s-a dispus reţinerea  lui Ştefan N. și  Alin R. pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Tot sâmbătă seară, pe la  ora  20.00, polițiștii din orașul Cajvana au fost sesizați  prin 112 cu privire la faptul că o persoană ar provoca scandal la barul denumit popular „La Bomboană” şi că ar conduce un autoturism marca WV de culoare roşie, sub influenţa alcoolului.

S-a procedat la oprirea autoturismului în trafic şi la legitimarea conducătorului auto, ocazie cu care s-a stabilit că acesta se numeşte Toader C., de 39 ani, localnic și fiindu-i solicitate documentele personale precum şi cele ale autoturismului pe care îl conducea, acesta a recunoscut că permisul de conducere i-a fost anulat în anul 2018 şi că nu posedă alt permis.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest marca rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Având în vedere rezultatul testării cu aparatul etilotest precum şi faptul că Toader C. este înscris în cazierul judiciar, fiind condamnat în anul 2017 la pedeapsa de 8 luni închisoare, s-a luat măsura reţinerii acestuia pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus și el în arestul IPJ Suceava.

Pe numele său a fost întocmit un nou dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:  ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *