Actualitate

Șoferi ucraineni, cu permisele suspendate după ce au făcut slalom cu TIR-urile printre mașini pe linie continuă, pe DN2, la Dărmănești

Polițiștii suceveni au anunțat că au fâcut demersuri pentru a identificat cele două TIR-uri ucrainene care în data de 18 iulie a.c, au fost filmate făcând depășiri riscante, pe linie continuă, pe DN2, în comuna Dărmănești. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, câteva zile mai târziu.

La data de 31.07.2023, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau două autocamioane ce se deplasau pe DN2, pe raza localităţii Dărmăneşti, ambii conducători auto efectuând manevra de depăşire neregulamentară asupra mai multor autoturisme, în raza de acţiune a indicatorului “depăşirea interzisă”, încălcând totodată marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers.

Gesturile șoferilor care au încălcat legislația rutieră au produs indignarea celorlalți participanți la trafic, generând totodată și un risc rutier sporit.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, stabilind că evenimentul s-a produs  la data de 18.07.2023, ora 12.29.

S-a stabilit faptul că cele două ansambluri de vehicule erau înmatriculate în Ucraina și s-au dispus măsuri specifice de dare în consemn la punctul de trecere al frontierei Siret.

În urma măsurilor, la data de 05.08.2023 polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava au fost informați cu privire la faptul că cele două autocamioane se află în vama Siret. Polițiștii s-au deplasat la faţa locului și au identificat cele două vehicule, stabilind și identitatea celor doi șoferi, respectiv doi bărbați de 32 și 40 de ani, cetățeni ucraineni. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R, cu amenzi în cuantum de 1160 lei şi 870 lei, fiecare, fiind aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de  a conduce pentru o perioadă de 60 de zile şi măsura tehnico-administrativă a reţinerii permiselor de conducere pentru ambii șoferi.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *