Șoferii beți și fără permis i-au ținut în priză pe polițiștii suceveni, în week-end. Trei dintre ei au fost băgați în arestul IPJ

La sfârșitul săptămânii Mărțișorului, polițiștii suceveni au avut mai mult decât de obicei de furcă cu șoferii băuți la volan. Nu este ceva neobișnuit pentru zilele de week-end, elementul distinctiv fiind acela că printre șoferii cheflii au fost surprinși pe șoselele județului nu mai puțin de trei indivizi, doi dintre ei la limita fiziologică a comei alcoolice, pentru cei neantrenați, toți fără permis ori cu permisul reținut.

Plimbare de dimineață pe strada Slătioarei, la volan, fără permis dar cu sânge în alcool

 Astfel, duminică dimineață, înainte de ora 10.00, Poliția municipală Suceava – Biroul Rutier,  a fost sesizată despre faptul că pe strada Slătioarei din municipiul reședință de județ circulă autoturismul marca BMW condus de o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pe strada indicată  a fost identificat atât autoturismul respectiv precum și conducătorul auto al acestuia, M.S. de 41 ani, din mun. Suceava

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,25 mg./l. alcool pur în aerul expirat.  El a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Se știe că alcoolemia rezultată din analiza probelor este în general de două ori mai mare decât cea indicată de aparatul etilotest, în cazul lui M.S., aceasta s-ar fi ridicat cam la 2,5 mg/l. de sânge, procent care pentru foarte multe persoane ar însemna intrarea iminentă în comă alcoolică.

De asemenea în urma verificărilor efectuate în baza de date a poliției s-a stabilit faptul că sus numitul figurează cu permisul de conducere reținut, pentru încălcarea prev. art. 336 alin. 1 Cod penal (conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, n.r.)

Pe numele șoferului sucevean turmentat s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă  al I.P.J. Suceava.

Șofer turmentat  reținut în miez de noapte, la Demăcușa – Moldovița

Tot duminică 3 martie a.c., dar după căderea nopții, în jurul orelor 23.20, polițiștii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au oprit pentru control pe DC Demăcușa, pe raza comunei Moldovița, autoturismul marca Fiat, care venea dinspre satul Demăcușa,  fiind condus de către N.G., de 34 de ani, din comuna Moldovița.

Din verificarea  în bazele de date ale poliției a rezultat faptul că bărbatul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

A fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat după care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Pre numele său a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

S-a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.

Azi, cel în cauză urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea luării unei măsuri preventive.

Arborean prins bântuind beat cu mașina britanică Rădăuțiul, la primele ore ale dimineții de azi

Astă noapte, în jurul orelor  02.45, polițiștii din cadrul Poliției municipale Rădăuți au oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul marca VW Passat, înmatriculat în Marea Britanie și condus de către E.V., de 28 de ani, din comuna Arbore.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta este posesor de permis de conducere pentru categoria ”B” însă în baza de date apare cu mențiunea ”reținut” din data de 23.02.2018 pentru o infracțiune la regimul rutier.

E,V. a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, iar în prezența personalului medical a refuzat recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Autoturismul condus de E.V. are asigurarea RCA și inspecția tehnică periodică expirată.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană a cărei permis de conducere este reținut” și „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Față de E.V. s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *