Șoferii care au încălcat legea azi au fost invitați de polițiști să testeze benevol simulatorul de accident pentru a percepe pericolul la care s-au expus

De la începutul acestui an peste 60 de persoane au decedat în accidente rutiere pe raza județului Suceava. Cele mai multe dintre victimele din autovehicule nu purtau centura de siguranță.
Pentru a-i responsabiliza pe șoferi și pasageri, Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au inițiat un demers inedit, procurând cu ajutorul unui partener un simulator de accident rutier.
Astăzi, mai mulți șoferi care nu purtau centura de siguranță au fost opriți în trafic. Polițiștii și șoferii care au încălcat legea au făcut de această dată un ,,târg” cât se poate de echitabil. Șoferii au primit din partea polițiștilor doar un ultim avertisment dar și invitația de a testa benevol simulatorul de accident și a percepe pericolul la care s-au expus prin nepurtarea centurii de siguranță.
La activități au participat și elevi ai unor licee care au ca profil de școli de șoferi, aceștia fiind informați cu privire la legislația rutieră.

Multe dintre victimele accidentelor rutiere nu poartă centura de siguranţă. Alteori prinderea centurii de siguranţă se face prin spatele lor sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

Polițiștii vor continua aceste activități pe parcursul săptămânii, în perioada următoare fiind programate mai multe acțiuni de prevenire și combatere a evenimentelor rutiere, în funcție de principalele cauze generatoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *