Actualitate

Șoferițe și șoferi turmentați, un tâlhar reținut, urmăriri în trafic și zeci de amenzi, acțiune a polițiștilor din Vicovu de Sus de sâmbătă 25 februarie

La data de 25.02.2023, la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus și a posturilor de poliție arondate a fost efectuată o acțiune cu efective sporite de tip razie, vizând prevenirea infracționalității stradale, prinderea și identificarea autorilor de infracțiuni, precum și combaterea altor genuri de infracțiuni cu mod de operare specific zonei.

S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau din sens opus pe principalele artere de circulație cât și pe străzile secundare, efectuându-se şi controale în incinta sălilor de jocuri de noroc şi la unităţi economice.

Au fost verificați 15 agenți economici care își desfășurau activitatea în piața orașului Vicovu de Sus, fiind depistate în flagrant două persoane care vindeau produse contrafăcute. În cauză au fost întocmite două dosare penale privind infracțiunile de „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, bunurile în valoare de aproximativ 3.400 lei, fiind ridicate în vederea confiscării.

Au fost aplicate un număr de 8 sancțiuni conform HG 984/2005 unor persoane care vindeau purcei în apropierea pieței orașului Vicovu de Sus.

În total, polițiștii au aplicat 25 de contravenții în valoare de 13.185 lei.

Au fost reținute 5 permise de conducere și au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare.

Au fost efectuate controale la 9  baruri de pe raza orașului Vicovu de Sus și a comunelor arondate ocazie cu care au fost verificate și legitimate 20 de persoane. Au fost aplicate alte 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul compartimentului investigații criminale au dispus prin ordonanță măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore a unui bărbat din orașul Vicovu de Sus, care a săvârșit o infracțiune de tâlhărie pe raza localității chiar în seara zilei de ieri. La data de 24.02.2023, în jurul orelor 17.30, acesta, pe fondul uneor neînțelegeri mai vechi, i-a sustras unui cunoscut din comuna Brodina, din autoturismul parcat în fața unui magazin mixt, suma de 100 euro. Fiind surprins, bărbatul a amenințat-o pe persoana vătămată cu acte de violență la solicitarea acesteia de a i se restitui suma de bani.

Aseară, în jurul orei 20:55, o patrulă din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala din dotare pe strada Victoriei, pe raza localității Bivolărie, a procedat la supravegherea unui autoturism staționat pe strada Obcinii, în fața unei crâșme.

La un moment dat șoferul s-a urcat la volan, iar autoturismul s-a pus în mișcare, deplasându-se pe strada Obcinii, ulterior pe strada Constantin Brâncoveanu, demarând în trombă. Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, activând semnalele acustice și luminase, folosind totodată sistemul de portavoce, cu mai multe somații,  autoturismul continuându-și deplasarea cu viteză mărită.

În cele din urmă, în dreptul unui imobil, șoferul  a oprit autoturismul într-un garaj deschis.

Bărbatul a fost imobilizat și încătușat.  A fost identificat, ca fiind un  bărbat de 42 ani, din localitate, aflat singur în autoturism.

Întrucât emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,15 g/l alcool pur în aerul expirat.

A fost transportat la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se continuă cercetările cu privire la infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”

Tot ieri, în jurul orei 17.45, polițiștii care efectuau patrulau pe DJ209G, pe raza comunei Straja, au observat un autoturism circulând cu viteză sporită pe direcția Vicovu de Sus – Brodina.

Autoturismul a fost urmărit, s-a efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase, autoturismul oprind pe partea dreaptă a sensului de mers.

Conducătoarea auto a fost identificată în persoana unei femei de 25 ani, domiciliată în comuna Straja, singură în autoturism.

Întrucât șoferița emana halenă alcoolică, i s-a cerut să sufle în aparatul etilotest, ea explicând că nu poate să o facă, din motive medicale.

Dusă  la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, a fost testată din nou cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferița băută fost transportată la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *