Șoferul de 20 de ani din Cajvana care a provocat accidentul de la Arbore soldat cu 23 de răniți, din care 19 copii, se afla în carantină, dar a ieșit la plimbare cu mașina plină de fete

Polițiștii suceveni au descris în amănunt modul în care s-a produs accidentul de ieri după amiază de la Arbore, în care un microbuz cu 18 copii înăuntru s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu un autoturism. Pe lângă celelalte încălcări ale legislației rutiere care au dus la accidentul soldat cu 23 de răniți, dintre care 19 elevi aflați în microbuz, autorul accidentului nu avea voie să se deplaseze pe drumurile publice, fiind în carantină. S-a mai remarcat faptul că în microbuzul răsturnat se aflau 19 copii, deși limita maximă pentru acest autovehicul era de 16 pasageri.

 

Polițiștii au constatat că, la 03.03.2021, ora 14.12, Gabriel Pîțu, de 20 ani, din orașul Cajvana, conducea un autoturism VW pe DJ 178 raza localității Arbore, având direcția de deplasare dinspre comuna Arbore către orașul Cajvana. În autoturism, în calitate de pasageri se aflau două fete de 20 ani din orașul Cajvana și o altă domnișoară, de 19 ani, din aceeași localitate. Ajungând în dreptul sediului SC MARY&FANY SRL, șoferul nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul FORD condus de un alt tânăr de 20 ani, din comuna Marginea, care circula în fața sa și semnalizat intenția de a vira la dreapta, întrând în coliziune laterală stânga spate cu acesta.

În urma impactului autoturismul marca VW a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul IVECO condus de un șofer de 42 ani, din orașul Milișăuți, care efectua cursă regulată specială și transporta un număr de 18 elevi. După impact, microbuzul a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, iar autoturismul VW a fost proiectat cu fața către autoturismul Ford, intrând, din nou, în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat un număr de 23 de victime (19 victime din microbuz și 4 victime din autoturismul marca VW), ce au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava. Elevii au vârste cuprinse între 15 și 21 de ani. Niciunul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar contuzii și leziuni ușoare.

Una dintre fetele din Cajvana, pasageră  în auto VW a suferit o fractură gambă stânga.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține conducătorului autoturismului marca VW, respectiv Gabriel Pîțu, întrucât nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

În urma interogării bazelor de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că acesta se afla din data de 25.02.2021 în carantină, motiv pentru care va fi sancționat contravențional conform prevederilor Lg. 55/2020.

Reprezentanții ISCTR prezenți la fața locului au constatat faptul că microbuzul marca IVECO avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *