Solicitare din partea călătorilor: încă o pereche de trenuri în week-end pe ruta Suceava – Putna, de-acum supraaglomerată

Cu bune și mai puțin bune, trenul Putna – Suceava, reintrodus în circulație la jumătatea lunii august a anului trecut își face din plin datoria. Oamenii din zonă, mai ales tinerii, au prins iarăși gustul călătoriilor cu trenul, pe această rută care a fost abandonată de CFR timp de 6 ani. Că uneori ”săgeata albastră” se defectează și trebuie băgată în depou pentru reparații iar în locul ei este pus la treabă un automotor Malaxa aproape centenar, că au mai fost unii zevzeci care au aruncat cu pietre în geamurile trenului, contează mai puțin.  Este clar însă că s-au pierdut ani mulți, degeaba iar sucevenii de o parte și de alta a căii ferate Suceava – Putna și retur au fost privați de un mijloc de transport, dacă nu rapid, măcar confortabil și civilizat.

Iată că astăzi, duminică, 3 martie 2019, pe contul de facebook al unuia dintre cei mai consecvenți susținători ai reluării transportului de călători pe acest traseu, V.F.S., nu știm dacă dorește domnia sa să îi facem public numele dar efortul său este meritoriu, a fost postată o fotografie relevantă, însoțită de un mesaj la fel de relevant pe care îl transcriem și la care achiesăm:

”Aglomerație mare astăzi în R5626 Putna – Suceava, și nu e primul weekend în care capacitatea trenului este depășită.  Solicităm CFR Călători introducerea unei perechi suplimentare în weekend deoarece două garnituri sunt insuficiente raportat  la numărul tot mai mare de călători. Poate cu ajutorul nostru, CFR Călători va introduce încă o pereche de trenuri pe week-end pe ruta Suceava – Putna.”
(Foto: Alexandru Lungoci 3.03.2019, mulțumim.)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *