Soluții pentru apărarea siguranței cetățeanului și ordinea publică, conferință de presă comună susținută de parlamentarii liberali senator Daniel Cadariu și deputat Bogdan Gheorghiu

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a organizat împreună cu colegul parlamentar de la Camera Deputaților, deputatul Bogdan Gheorghiu, o conferință de presă la sediul județean al Partidului Național Liberal, cu tema  identificarea de  soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică

Senatorul Daniel Cadariu a prezentat cazurile grave care s-au petrecut în ultima perioadă în România precum  tragedia de la Caracal  care semnalează numeroase cazuri de dispariție nerezolvate de autorități, cei doi polițiști din Galați, ce asistă nepăsători și refuză să ajute o fată plină de sânge, care ar fi fost victima unui viol; crima atroce din Dâmboviţa unde o fetiță de 11 ani  a fost sugrumată de un olandez; bătaia cruntă în trafic, la Bucureşti  unde doi tineri au lovit o persoană, apoi s-au urcat în maşina acesteia.

În opinia senatorului liberal Daniel Cadariu,  toate acestea sunt  efecte ale disolutiei autorității instituțiilor statului – poliție, sistem alertare112, STS, Procuratura.

”Sistemul este în suferință din cauza celor 3 ani de guvernare PSD.

A spus Daniel Cadariu în care eforturile au fost canalizate către politizare și nepotisme – gradul de incompetență pe care PSD l-a adus în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului;  lupta PSD pentru apărarea infractorilor  cu modificările impuse în Codul Penal;  înșurubarea corupților și incompetenților în funcții de conducere;- consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetățenilor lui; pensionări anticipate în anul 2017  care au generat o criză de personal în sistemul de ordine publică;  recursului compensatoriu prin care  infractorii periculoși au ieșit din pușcării.  

Pentru PSD  nu contează ce vrea societatea, contează doar ce le folosește lor”, a transmis  senatorul PNL Daniel Cadariu.

El a arătat că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu mai are în momentul de față ministru în funcție ceea ce ester imputabil 100% Vioricăi Dăncilă.

El a explicat că premierul avea obligația constituțională ca, după schimbarea configurației politice a Guvernului, să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de validare iar  Curtea Constituțională, în decizia de săptămâna trecută, a reconfirmat acest lucru.

Mihai Fifor a fost ministru interimar al Internelor, desemnat de Iohannis, însă interimatul lui a expirat tocmai pentru că Dăncilă nu s-a conformat Constituției, evitând votul în Parlament. Modul în care PSD a gestionat MAI a făcut ca instituțiile să fie practic paralizate în fața unei crize precum cea de la Caracal.   

Soluțiile PNL au fost  blocate în legislativ de PSD, structură politică pe care senatorul Daniel Cadariu o consideră  ”complice la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen în baza recursului compensatoriu”.

 

Senatorul Daniel  Cadariu a prezentat și o listă a soluțiilori PNL pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică, constituite într-un Pachet de legi pentru siguranța cetățeanului.

 

Acesta ar cuprinde:

  1. Abrogarea recursului compensatoriu

– ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaților

  1. Implementarea sistemului „alertă copil dispărut”

– depus în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgență.

  1. Înăsprirea pedepselor: închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită

-august 2019, blocat de PSD la Senat.

  1. Implementarea sistemului de supraveghere  cu  brățară electronică  pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență

-depus în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaților

  1. Măsuri alternative de executare  a  pedepselor  privative  de libertate – compensare pct1

         – a fost adoptat tacit de Senat.

  1. Revizuirea constituției – aplicarea Referendumului

– depusă în iulie 2019 – tergiversate de PSD- aflate la comisia juridică

Acest punct vizează interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție respectiv interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *