Mopan Suceava
Politica

Soluțiile lui Marian Andronache, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Suceava: fluidizarea traficului, eliminarea decalajelor dintre cartiere, pasaje supraterane, transport metropolitan coerent

Candidatul Alianței Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) la Primăria Suceava, Marian Andronache, alături de echipa sa de consilieri, candidații la Consiliul Local al Municipiului Suceava, echipa câștigătoare – așa cum îi place lui Marian Andronache să o numească, formată din profesioniști a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă Platforma Program cu care se prezintă în fața alegătorilor.

Din start Andronache a precizat că nu vrea să vorbească despre contracandidați, a precizat că nu vrea să atace pe nimeni, dar, n schimb atât ele cât și echipa sa sunt atacați, nu direct de contracandidați, ci de paratul de propaganda al acestora, prin conturi false susținute de partied cu mulți bani.

Andronache a subliniat încă o data că își dorește ca toți locuitorii municipiului Suceava să participe la dezvoltarea municipiului, iar pentru ca acest fapt să se realizeze va discuta cu fiecare în parte pentru o bugetare participativă.

Deci,  ugetarea participativă. ”S-a încercat asta  prin 2017-2018, dar a fost numai așa un fum, practic, nu s-a lăsat și cu rezultate. Ceva, pot să spun, nerealist. S-au pus în discuție 40 de proiecte, 40 de proiecte alese de către funcționarii Primăriei mai mult, nu de către cetățenii Sucevei, s-au pus pe un site și cetățenii au votat proiectele pe care și le doresc din cele 40. Primele 10 proiecte au fost bugetate cu 500 de mii de lei fiecare. Gândiți-vă, din acele 10 proiecte, nu știu dacă s-au realizat trei, dacă s-au dus la îndeplinire.  Au fost la dispoziție două săptămâni pentru vot, numai cei care au știut și au fost informați  au dat voturi, așa încât, ce pot să vă spun, proiectele respective, practic, erau tot ale camarilei  de partid, ale consilierilor  lor, a celor care conduceau în acel moment primăria. Așa că nu e semnificativ  ce au făcut ei. Noi trebuie să avem întâlniri cu oameni, întâlniri în permanență, să avem un site la dispoziție în care omul în fiecare zi poate să spună ce-și dorește de la Suceava, iar la final, în momentul când vrem să facem bugetul pentru anul următor, să ținem cont de părerea lor și acele lucrări să le facem. Deci, de bugetarea participativă vom ține cont an de an”, a explicat Andronache.

Andronache a mai spus că, un lucru foarte important pe care nu l-a văzut la celelalte partide, este acela că el și echipa sa au un plan de dezvoltare pe cartiere: fiecare cartier este luat în seamă și în fiecare se întâmplă ceva. „Știm ce avem de făcut în fiecare cartier. Practic trebuie să intrăm în fiecare cartier în așa în fel încât să eliminăm decalajele existente în momentul acesta între ele. Există decalaje foarte mari între cartiere. Am văzut că în momentul de față și în mandatele trecute s-au făcut lucrări în cartiere, dar nu s-a mers într-un mod coordonat, într-un mod centralizat. Noi vrem să atragem fonduri, fonduri europene, fonduri guvernamentale, fonduri de mediu, orice putem, în așa fel încât am intrat într-un cartier, am reușit să facem spațiile verzi, alei pietonale, mobilierul urban, iluminat și am lăsat cartierul frumos. Nu facem pe bucăți un trotuar aici, o alee acolo, mai scoatem un gard viu nu știu de unde, în așa fel încât oamenii să nu fie bervoși, supărați că aici s-a făcut iar în partea cealaltă nu.. Nu, totul trebuie să fie coordonat în așa fel încât să nu fie discuții”, a spus Andronache.

Marian Andronache a mai precizat că o altă prioritate a sa este asfaltarea străzilor de pământ. ” Ne dorim într-un prim mandat să rezolvăm problema asta. Sperăm să fie posibil, iar problema cea mai importantă a Sucevei este aglomerația în traffic, fluidizarea traficului. Știm ce avem de făcut, știm cum o rezolvăm și o vom face. Pentru că de semaforizarea  inteligentă, până acum nu s-a discutat în Suceava și putem să facem lucrul ăsta, e un element de fluidizare. Sensuri unice, s-a tot discutat despre ele, dar nu s-au pus în practică și e momentul să îl punem în practică. Pasaje supraterane, la fel discuții interminabile. Dar este momentul să realizăm și aceste pasaje. Drumuri de legătură care vor pleca din arterele principale către localități în așa fel încât să descongestionăm traficul pe singurul ax principal pe care îl avem – cel de la Fălticeni, înspre ieșirea spre Botoșani. Iar un element esențial este transportul metropolitan, pentru că inexistențța acestui transport duce, într-adevăr, la aglomerația Sucevei, dacă am avea un transport metropolitan coerent nu ați mai vedea râuri de mașini în fiecare dimineață”, a  conchis Marian Andronache.

CMF: 21210022

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *