Spaima Fălticeniului, un minor care a furat mașini, bani, bijuterii și a condus beat și fără permis, plasat sub control judiciar

Azi, 21.08.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un inculpat minor pentru săvârşirea a trei infracțiuni de furt calificat, furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În perioada ianuarie 2019 – martie 2019, minoul în cauză, pe timpul nopţii, a sustras din două autovehicule parcate în municipiul Fălticeni, mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de 9300 lei.

De asemenea, la data de 10.03.2019 inculpatul minor a sustras un autoturism pe care l-a condus pe drumurile publice, până în localitatea Hîrtop, jud. Suceava şi înapoi având o alcoolemie peste limita legală şi fără a deţine permis de conducere iar în noaptea de 10/11.07.2020, prin escaladarea unui geam exterior al locuinţei, care era deschis, acelaşi inculpat a sustras dintr-un apartament situat la parterul unui bloc din mun. Fălticeni o sumă de bani, telefoane mobile şi bijuterii din aur valoarea totală a prejudiciului fiind de 7000 lei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni  precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

                                     

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *