Spaima Frătăuților, Vasile Grumeza, săltat cu mascații după ce a făcut tărăboi în curtea casei părintești unde avea ordin de restricție

Aseară,în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați direct, telefonic, de către Sara G. o femeie din comuna Frătăuții Noi, despre faptul că fratele său Vasile Grumeza. de 33 ani, cu același domiciliu, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți la data de 25.04.2019, respectiv a pătruns fără drept în curtea locuinței sale, situată în comuna Frătăuții Noi, a luat legătura fără drept cu cele două persoane care se aflau în curtea imobilului, proferând la adresa acestora amenințări cu moartea, injurii și cuvinte obscene.

În momentul deplasării la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, Vasile G. fiind identificat în curtea locuinței, manifestând un comportament extrem de agresiv atât verbal cât și fizic la adresa tatălui său Ilie G. și a surorii sale  Sara G..

Din verificările efectuate în cauză a rezultat faptul că la 25.04.2019 Judecătoria Rădăuți, prin Sentința Civilă nr. 891 din 25.04.2019 a emis Ordin de protecție împotriva lui Vasile G. prin care a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuința reclamanților tatălui și a surorii sale și obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 50 metri față de cei doi reclamanți, interzicerea oricărui contact din partea pârâtului, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu reclamanții pentru o perioadă de 6 luni, începând 25.04.2019. Conținutul ordinului de protecție i-a fost adus la cunoștință lui Vasile G. în ziua de 25.04.2019, pe la 16.30, iar la un interval de nici două ore, acesta a încălcat dispozițiile instanței.

Vasile G. este cunoscut ca fiind o persoană violentă, cu antecedente penale atât pe linia comiterii unor infracțiuni contra persoanei cât și infracțiuni contra patrimoniului. Acesta a fost eliberat din penitenciar la data de 10.04.2019după executarea unei pedepse de 2 ani și 6 luni închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de furt.

Având în vedere comportamentul extrem de violent manifestat de bărbat și opoziția totală față de solicitările polițiștilor de a părăsi curtea locuinței persoanei vătămate, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea forțată acestuia urmată de conducerea la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești. Pe timpul deplasării, Vasile G. s-a manifestat în continuare foarte agresiv verbal și fizic la adresa polițiștilor, motiv pentru care, în sprijin a fost solicitată  telefonic o grupă de intervenție din cadrul S.A.S. Suceava.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de Vasile G., iar prin ordonanța a  organului de cercetare penală s-a dispus măsura reținerii susnumitului pentru o perioadă de 24 de ore – 25.04.2019, ora 23.05 – 26.04.2019, ora 23.05 – pentru comiterea infracțiunilor de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”,  „violare de domiciliu” și ”amenințare”,.

La nivelul secției de poliție din Gălănești s-a constituit escortă, cu sprijinul lucrătorilor S.A.S. Suceava, iar Vasile Grumeza a fost introdus în CRAP al IPJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *