Spaima mașinilor din Fălticeni, Marinel Manole, prins și dus în arest. În mai puțin de o lună a spart cel puțin 7 automobile parcate în Fălticeni din care a furat tot ce a găsit

IPJ Suceava a anunțat că în urma unei tentative de furt anunțate în  data de 07.07.2021 polițiștii fălticeneni  au reușit să pună mâna pe individul care de o lună de zile a devenit spaima mașinilor parcate în municipiul Fălticeni, sparte una după cealaltă de acesta.  Este vorba despre un anume Marinel Manole de 23 de ani, din comuna Boroaia care are la activ cel puțin șase spargeri de automobile, începând cu 20 iunie a.c., precum urmează:

În noaptea de 07/08.06.2021,   suspectul Manole Marinel, profitând de  faptul că un autoturism  marca  Audi A4 parcat pe strada Maior Ioan din Fălticeni , prezenta o defecțiune la portiera dreapta spate și nu a putut fi asigurată, a pătruns în interiorul mașinii  de unde a sustras un radio casetofon marca Pioneer și o tabletă SAMSUNG, cauzând un prejudiciu total de circa 1000 lei. După comiterea faptei, Manole Marinel a vândut unui anume Drăgan Tiberiu un radiocasetofonul marca Pioneer.

În noaptea de 19/20.06.2021, același Manole Marinel, profitând de faptul că un autoturism VW Sharan parcat în spatele blocului nr. 6, pe str. 13 Decembrie din Fălticeni, nu era asigurat, a pătruns în interior de unde a sustras mai multe scule și unelte folosite în construcții precum și suma de bani, cauzând un prejudiciu total de circa 2000 lei. După comiterea faptei, suspectul Manole Marinel a vândut aceluiași Drăgan Tiberiu o bormașină și o autofiletantă provenite din furtul din autoturismul, în schimbul cărora a primit suma de 250 lei.

În noaptea de 20/21.06.2021, în jurul orei 00:00, Manole Marinel a pătruns, prin efracție, într-un autoturism marca Peugeot, parcat pe str. Maior Ioan din Fălticeni, dislocând geamul portierei dreapta spate a autoturismului. Ulterior, a introdus mâna prin spațiul creat și a deschis portiera dreapta spate a autoturismului, pătrunzând în habitaclul acestuia. Din interior a sustras o cameră foto digitală, marca Sony Cybershot, model DSC-W35, un telefon cu taste, model vechi, fără a se cunoaște marca, un cablu USB și un briceag, ultimele trei bunuri fiind aruncate de către făptuitor într-un tomberon aflat în apropiere. Prejudiciul creat în urma comiterii faptei este de aproximativ 500 de lei. Marinel a vândut ulterior camera foto digitală marca Sony Cybershot, model DSC-W35, lui Drăgan Tiberiu.

În data de 01/02.07.2021, profitând de faptul că un fălticenean a lăsat portierele neasigurate la autoturismul marca VW Golf 4, parcat pe str. 2 Grăniceri, Manole Marinel a pătruns în habitaclul autoturismului de unde a sustras un sistem de navigație marca JVC și patru pliculețe tabac Camel. În data de 02.07.2021, acesta a vândut sistemul de navigație lui Drăgan Tiberiu în schimbul sumei de 50 de lei.

În noaptea de 05/06.07.2021 în jurul orelor 02.00 Manole Marinel s-a deplasat pe strada Horia din municipiul Fălticeni cu scopul de a sustrage bunuri din autoturismele parcate. Profitând de faptul că portiera dreapta față de la un autoturism Audi nu era asigurată, a pătruns în interior unde, din torpedo-ul autoturismului, a sustras un terminal mobil marca HUAWEI, suma de 400 lei și un portofel marca ”Salvadores” în valoare de 400 lei în care se afla o sumă de bani. De asemenea, din portbagajul autoturismului a sustras o sacoșă în care se aflau mai multe scule. Ulterior Manole Marinel a vândut sculele electrice și terminalul mobil unei persoane care le-a predat lucrătorilor de poliție

În noaptea de 06/07.07.2021, în jurul orei 00:30,  Manole Marinel, profitând de faptul că un autoturism marca  Ford Focus parcat pe strada Crișan din  Fălticeni, nu a fost asigurat, a pătruns în interior cu intenția de a sustrage bunuri, însă a fost surprins de persoana vătămată, motiv pentru care a fugit din zona comiterii faptei fără a sustrage vreun bun. În aceeași noapte,  Manole Marinel a sustras sume de bani din interiorul unui autoturism  marca Seat Alhambra pătrunzând în interior prin intermediul unei portiere găsită neasigurată.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Manole Marinel pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat în formă continuată”.

La 08.07.2021 s-a luat măsura reținerii celui în cauză pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca astăzi să fie prezentat la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă.

Marinel Manole a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.