ActualitateCultural

Spectacol de zile mari în Germania, susținut de Taraful Florin Mucea, Grigore Gherman, Raluca Diaconu și surorile Suzana și Daciana Vlad

Taraful Florin Mucea  este recunoscut între românii din străinătate ca fiind nu doar format din instrumentiști talentați, dar și mereu pregătit să vină în fața publicului din Diaspora cu invitați de prim rang ai muzicii populare românești.

Cel mai recent spectacol la care a participat taraful condus de bilcanul Florin Mucea s-a desfășurat în Germania, la Stadt Garten Inn, lângă Dortmund, la invitația minunatei familii Bruckmann.  Au fost  alături în spectacol renumitul cântăreț bucovinean Grigore Gherman, talentatele Suzana și Daciana Vlad din Maramureș, precum și   recunoscuta interpretă Raluca Diaconu.

Peste 180 de persoane, între care și români veniți special de acasă, au participat la petrecerea de tăiere a moțului unei fetițe minunate a cărei mămică este originară din Vorona – Botoșani. În urmă cu un an, Taraful a cântat la botezul micuței, iar anul acesta, Florin Mucea a apreciat că spectacolul oferit poate fi numit petrecerea anului pentru românii din Germania.

”S-a cântat și dansat românește pe melodii bucovinene, pe ritmuri din Maramureș dar și pe frumoasele hore muntenesti cântate de Raluca Diaconu. În mod special, pentru tatăl micuței am interpretat și câteva melodii de Cafe Concert.

Grigore Gherman a ridicat sala în picioare cu apreciata melodie ”Grigoraș din Bucovina”  iar gemenele folclorului maramuresean Suzana și Daciana Vlad au cântat și încântat publicul cu frumoasele melodii moroșenesti. Raluca Diaconu s-a ocupat și de prezentarea evenimentului,  așa că totul a ieșit foarte frumos.

Mai trebuie să amintim că frumoasele moroșence Suzana și Daciana Vlad și-au aniversat ziua de naștere alături de invitați,  prin cântec și voie bună, iar publicul le-a răsplătit cu un emoționant ”La mulți ani!”, cântat la unison. Am fost primiți cu mare bucurie de românii și germanii veniți la petrecere, cu omenie și ospitalitate cum rar găsești”, a transmis Florin Mucea.

El a reamitit că, doar cu două zile înainte, Taraful Florin Mucea a oferit un alt spectacol deosebit, la Popasul Vlădichii din Rădăuți, unde  au fost alături Alexandru Brădățan și Andree Haisan, la o frumoasă ”Seară Bucovineană”, iar cu o săptămână în urmă instrumentiștii tarafului: Florin Mucea, Vasile Mucea Jr., Aurel Schirschi și Ionel Dumitriu, au participat în Marea Britanie, la Londra, la un Disco Bal pentru românii din Anglia, alături de Marius Zgâianu,  Daniela Gyorfi și Diana Lungu.

Revenind la spectacolul din Germania, Florin Mucea a spus că a avut un moment de bucurie în plus: ”Așa ca în fiecare loc pe unde mergem, am întâlnit și în Germania o pereche de tineri la nunta cărora am cântat în 2015, iar bucuria revederii a fost foarte mare. Cu bucurie in suflet ducem muzica noastră din Bucovina oriunde am merge in lume! Pentru noi este o mare bucurie să cântăm  oricui iubește muzica noastră, dar când suntem invitați în străinătate simțim că ceea ce facem ajunge la sufletele tuturor și încercăm să ducem  acolo o bucățică din Bucovina de acasă!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *