Spectacol sportiv de înaltă calitate oferit ieri de micii fotbaliști în Cupa ”Iorgu Vârnav Liteanu”, la Complexul sportiv ”Hanul Mărioarei”

Atmosferă minunată, vreme care a ținut cu organizatorii, părinți emoționați, susținători înfocați, organizare ca la carte ieri, 4 iunie 2022, la întâia ediție a Cupei ”Iorgu Vârnav Liteanu” la fotbal pentru copii.

Primăria orașului Liteni, Asociația Județeană de Fotbal Suceava și ACS Luceafărul Bucovina, împreună cu inimoșii administratori ai Complexul sportiv al Pensiunii ”Hanul Mărioarei”, au fost organizatorii competiției, în parteneriat cu  Liceul Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni.

Se știe deja, la competiție au participat echipe de mici fotbaliști de la ACS Luceafărul Bucovina Suceava, ACS Dream Team Suceava și ACS Viitorul Solca, pe două grupe de vârstă: Grupa 2014, copii născuți în acel an și grupa 2015, copii născuți un an mai târziu. Așadar, niciunul dintre componenții echipelor participante nu a avut mai mult de 8 ani, ceea ce a a oferit un plus de admirație pentru talentul lor venit din partea spectatorilor, mulți dintre ei obișnuiți mai mult cu fotbalul jucat de ”cei mari”.

Au evoluat, în cele câteva ceasuri bune ale competiției, fotbaliști acum micuți, dar din rândul cărora, cu siguranță, peste puțini ani, unii vor deveni nume cunoscute în fotbalul județean, national și, de ce nu,  peste hotare, în condițiile în care fiecare dintre ei și-ar dori să ajungă cândva la fel de renumiți precum marii jucători ai lumii.

A fost angajament deplin pe teren, antrenorii nu i-au menajat deloc pe jucători, punându-i serios la treabă pe cei mici și însuflețindu-i la fiecare pas, iar arbitrul Tică Neamțu, arbitru de Liga a IV-a, a avut o prestație ireproșabilă.

A fost ieri dimineață la Complexul Sportiv al Pensiunii ”Hanul Mărioarei” un real spectacol fotbalistic, iar din angajamentul prichindeilor care au dat totul pe teren ar trebuie să fie pildă pentru fotbaliștii cei mari, care în ultimii ani nu prea aduc mari bucurii suporterilor. Dar poate că, vorba directorului de la Primăria Liteni, Benone Păvăluc, ”vine timpul să se schimbe garnitura”.

Cât despre această primă ediție a Cupei ”Iorgu Vârnav Liteanu”, auspiciile fiind bune, venerabilul profesor Gheorge Purnichi, consilier în cadrul Primăriei Liteni, a amintit că orice mare călătorie începe cu primul pas. Așadar, această ediție a competiției fotbalistice trebuie să fie doar prima dintr-o lungă suită.

De remarcat prezența la eveniment a unor personalități remarcabile din lumea sportului județean. Fostele mari glorii ale fotbalului  sucevean Mihai Guriță și Nae Grosu, care au oferit medalii și cupe echipelor participante. Prodecanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul USV, prof univ. dr. Florin Leuciuc, prof. univ. dr. Bogdan Grosu, de la aceeași Facultate au fost de asemenea alături de competitori și de organizatori. A fost prezent și președintele AJF Suceava, prof. Ciprian Anton. Dar să nu-i omitem nici pe organizatori: alături de directorul Benone Păvăluc, reprezentantul Primăriei orașului Liteni, a fost directorul Liceului Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu”, prof. Demis Maranda.

Și, mai ales, nu trebuie uitate gazdele, ing. Ciprian Costan, administratorul Complexului sportiv al pensiunii ”Hanul Mărioarei”, care, împreună cu propria lui echipă au oferit mulțimii de mici fotbaliști și de susținători ai acestora un cadru pentru o organizare fără cusur și o zi de neuitat tuturor celor prezenți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other