Spectrul cornavirus la Suceava: 6624 vindecați, 1384 bolnavi în evoluție, 8646 total îmbolnăviți, aproape 500 de morți. Niciun pat liber pentru bolnavii Covid la ATI – Spitalul Județean Suceava

Statisticile furnizate de Instituția Prefectului oferă date suplimentare privind dimensiunea infectării cu noul coronavirus în județul Suceava și deschide, automat, comunicatul de presă  zilnic, optimist,  cu numărul de persoane declarate vindecate”. Azi sunt 6624 persoane declarate vindecate. 8646 este numărul oamenilor din județul Suceava care s-au infectat de la începutul pandemiei.

Dar tot astăzi sunt înregistrate 1384 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție iar epidemia a pornit de la jumătatea lunii martie a acestui an. Sunt în statistica națională înregistrate în județul Suceava doar 11 cazuri de noi infectări înregistrate în ultímele 24 de ore, dar acestea provin din analizele făcute la un număr de 83 de persoane testate.

Se știe că în week-end se fac foarte puține analize pentru că și laboranții, epidemiologii și ceilalți lucrători ai sistemului public de sănătate au dreptul la câteva ore de odihnă. Reprezentanții DSP Suceava spun că se lucrează fără a se mai ține cont de zilele săptămânii. Totuși, diferența dintre numărul de testări din zilele lucrătoare și cele de la sfârșitul săptâmânii este în mod evident, foarte mare.

Iar când vedem pe stradă în continuarte  niște entități umane care poartă masca la cot, sub barbă, ori deloc,  ori când te uiți pe trotuarul din stațiile de autobuz și comapri numărul măștilor abandanonate precum prezervativele din preajma căminelor studențești cu arabi din anii optzeci,

 Din totalul celor 612 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 199 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 105 pacienți sunt în zona tampon și 308 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 199 pacienți diagnosticați Covid-19:

94 prezintă forme medii ale bolii;

33 prezintă forme ușoare,

52 prezintă forme severe;

20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 315 paturi libere din care 22 pentru pacienți Covid-19, 201 în sectorul Non-Covid și 92 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu mai este nici un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 26 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 92 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Astăzi, 26.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de  6624 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

Numărul total de persoane testate până în prezent în județul Suceava este de 67.797,  în ultimele 24 de ore fiind testate 83 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 691 persoane. În izolare la domiciliu se află 409 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 13 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție iar 24 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1384 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *