Actualitate

Spitalele din Rădăuți și Fălticeni vor deveni spitale Covid din 14 octombrie, propunere a DSP Suceava

Director Executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Olivia Ioana Vlad, a anunțat că, în baza evolutiei situaţiei epidemiologice în Jud Suceava, a nivelului de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid 19 din spitale în ultimile 7 zile, în baza concluziilor dezbaterilor în Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență, vă comunicam propunerea DSP Suceava către Ministerul Sănătății ca Spitalul Municipal Rădăuți să fie primul spital care să intre în această procedură de tratare a pacienților Covid începând cu data de 14 octombrie 2021, ulterior intrând Spitalul Fălticeni, în funcție de evoluția epidemiologică din județ.

Spitalul Municipal Rădăuți cu un număr total actual de 127 paturi Covid (din care 6 ATI), va suplimenta cu până la 295 paturi. Termen 14 octombrie 2021.

Spitalul Municipal Fălticeni cu un număr total actual de 94 paturi Covid (din care 4 ATI), va suplimenta cu până la 146 paturi, în funcție de evoluția epidemiologică în județ.

Spitalul Judetean de Urgenta Sf.Ioan cel Nou  Suceava, datorită nivelului ridicat de competență, va prelua toată patologia (Covid si non-Covid), urgențele medicale  din județ cu acordul medicului de gardă, iar celelalte spitale vor prelua cazurile care necesită supraveghere medicală (conform protocoalelor existe).

Extinderea numărului de paturi ATI se va face doar în baza asigurării unui suport tehnic adecvat și cu protejarea pacientului. DSP Suceava recomandă luarea de măsuri de urgență pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a instalațiilor de oxigen, în condiții de securitate. Este imperios necesar să fie excluse situațiile generatoare de risc.

Ambulatoriile de specialitate vor asigura în continuare asistenţa medicală pacientilor non-Covid 19, în limita disponibilitătilor de personal medico-sanitar.

După diminuarea numărului de pacienti Covid-19 care necesită internarea, spitalul va solicita DSP Suceava diminuarea numărului de paturi pentru această patologie, conform metodologiei din Ordinul Ministrului Sănătății 434/2021.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *