Spitalul de îngrijiri paliative Ilișești a fost închis și a intrat în carantină. 33 de pacienți și 11 angajați sunt infectați cu coronavirus

Monitorul de Suceava a anunțat că Spitalul de îngrijiri paliative Ilișești a fost închis ieri de Direcția de Sănătate Publică Suceava, după ce pacienților internați aici dar și 11 angajați au fost infectați cu coronavirus.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, a declarat pentru cotidianul sucevean că din cei 41 de pacienți internați în spital, doar 8 au avut rezultat negativ la testare, iar dintre angajați, au fost confirmați pozitiv 11. Dr. Trifan a afirmat că din rândul personalului pozitiv o parte și-a oferit disponibilitatea de a rămâne permanent în spital în următoarele două săptămâni și se vor ocupa de  bolnavi, lucru apreciat de cptre directorul DSP, dr. Manuela Trifan: am apreciat foarte mult disponibilitatea lor. Am ales această formă, care este în favoarea pacienților și îi izolează și pe angajați de familiile lor pentru următoarele 14 zile”. Angajații Spitalului pentru care  rezultatul la testare a fost negativ, au intrat în autoizolare la domiciliul pentru două săptâmâni.

Directoare DSP Suceava a declarat că majoritatea celor confirmați pozitiv la Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilișești sunt asimptomatici sau au forme ușoare a infecției cu COVID-19. ( https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-04-08/Spitalul-de-ingrijiri-paliative-Ilisesti-cu-33-de-pacienti-si-11-angajati-infectati-cu-COVID-19-inchis-si-carantinat#ixzz6J6TbGX4X )

Menționăm că în Spitalul de îngrijiri paliative de la Ilișești sunt internați bolnavi care se află, cei mai mulți dintre ei, în fază terminală a unor boli incurabile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *