Mopan Suceava
Actualitate

Spitalul din Rădăuți din ce în ce mai performant. Aparat digital Roentgen, de ultimă generație, funcțional de astăzi la compartimentul de Radiologie

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți, anunță că începând de astăzi, în compartimentul de Radiologie și Imagistică al spitalului rădăuțean, funcționează un nou aparat digital roentgen pentru radiodiagnostic, un aparat de ultimă generație, performant.

Pentru a veni în continuare în sprijinul pacienților, transmite managerul Traian Andronachi, a fost pus în funcțiune acest nou aparat, ce obține radiografii de înaltă rezoluție care ajuta la îmbunătățirea diagnosticului mai ales in patologia osoasa și pulmonară, reduce timpul de expunere al pacientului și cantitatea de radiații primită de acesta.

Brațul tubul prezintă o mobilitate extinsă, cu posibilitatea efectuării radiografiilor în poziții speciale, mai ales pentru pacienții greu mobilizabili.
Aparatul Proteus XR/F, fabricat în luna noiembrie 2019 îndeplinește cele mai exigente criterii de siguranță și performanta din gama sa.
”Alături de mulțumirile adresate tuturor colegilor, mulțumesc colectivului compartimentului de Radiologie și Imagistică pentru rolul important pe care l-au jucat și îl joaca in lupta cu aceasta pandemie”, transmite managerul spitalului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *