Spitalul din Suceava ajută refugiații cu probleme de sănătate. Ședințe de chimioterapie efectuate azi la spital, intervenții din partea tuturor specialităților medicale sau chirurgicale

În cursul zilei de astăzi a fost efectuată o ședință de chimioterapie unei paciente cu cetățenie ucraineană cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Național de Oncologie. Mâine urmează să se prezinte alți doi pacienți cu afecțiuni oncologice, pentru sedințe de chimioterapie și introducerea în program. Pacienții trebuie să obțină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări și pe cât posibil să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul spitalului județean, urmând ca înregistrarea in Programul Național să fie făcută de medicii secției.

”Asigurăm cetățenii veniți din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unității de Primire a Urgențelor precum și în cadrul tuturor secțiilor spitalului, din partea tuturor specialităților medicale sau chirurgicale,  care se pot asigura la nivelul spitalului județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depășesc competențele sau dotările spre alte centre, conform legislației în vigoarea”, transmit reprezentanții spitalului.

 În baza Ordonanței de Urgență adoptată de Guvernul României referitor la acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, spitalul județean Suceava va întreprinde toate măsurile necesare posibile, pentru a furniza asistența medicală necesară cetățenilor veniți din zona de conflict.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.