Spitalul Județean a fost dotat cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SAR-CoV- 2

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, dr. Florin Filip (foto) a anunțat că  spitalul a fost dotat cu un sistem modern de determinare a anticorpilor generaţi de infecţia cu SAR-CoV- 2, care se afla in proceduri de instalare si testare. Cu acesta pot fi determinate nivelurile de anticorpi IgA, IgG, IgM sau nivel total anticorpi.

Determinările de anticorpi nu pot fi utilizate pentru diagnosticul acut al infecţiei cu coronavirus, deoarece studii recente arată că aceştia apar îin sângele pacienţilor la 7- 11 zile de la momentul infecţiei. Utilitatea constă  în posibilitatea de a estima momentul apariţiei și nivelul imunizării post- expunere a pacienţilor. Alte direcţii de utilizare: studii statistice retrospective ale pandemiei cu coronavirus sau diagnosticul tardiv al pacienţilor asimptomatici.

Prin facilităţile oferite de acest sistem de analiză, evaluarea de laborator a infecţiei cu SAR-CoV-2 la nivelul Spitalului Judeţean Suceava va deveni completă (diagnostic iniţial, monitorizare terapeutică, prognostic).

Achiziţia a fost făcută de la Compania UNIFARM Bucureşti cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava care sprijină permanent Spitalul Judeţean Suceava în vederea depăşirii acestei situaţii dificile generate de infecţia cu SAR-CoV-2, a transmis managerul dr. Florin Filip.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *