Spitalul Județean anunță că femeia cu botulism a fost salvată și va fi externată. Un copil de 7 ani cu botulism după ce a mâncat o conservă, s-a vindecat și el

Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava a transmis un comunicat în care se arată că pacienta cu botulism internată în urmă cu trei săptămâni în ATI  a avut o evolutie favorabila.

Astfel, după aproximativ 3 săptămâni de spitalizare în ATI, a fost transferată pe secție și urmează să fie externată în cursul zilei de astăzi.

În comunicat se mai arată că în urmă cu aproximativ o săptămână a mai fost diagnosticat cu botulism un copil de 7 ani, care a fost adus de părinți la spital pentru disfonie, disfagie, ptoză palpebrală, dupa ce a consumat o conservă din comert. În urma administrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluție bună cu remiterea simptomelor, urmând să fie externat tot în cursul zilei de astazi. Copilul nu a necesitat internare în sectia de ATI.

Reamintim că în urmă cu trei săptămâni, la Spitalul Județean Suceava a fost internată o femeie pentru care s-a confirmat că este bolnavă de botulism.  La acea vreme, chiar și la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă, care a necesitat Prognosticul suceveni era atunci rezervat,  fiindcă tulpina a fost una foarte agresivă și infecția a progresat foarte repede.

”Vrem să atragem atenția populatiei la consumul de conserve incorect procesate și depozitate (în general cele făcute acasă).

Botulismul este o boala infecțioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces.

Ca și măsură preventivă, această toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 grade Celsius.”, este mesajul transmis de Spitalul Județean de urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Please follow and like us:

One thought on “Spitalul Județean anunță că femeia cu botulism a fost salvată și va fi externată. Un copil de 7 ani cu botulism după ce a mâncat o conservă, s-a vindecat și el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *