Spitalul Județean este pregătit să reia internările pentru patologii non-Covid în Secția Pneumologie, a anunțat vicepreședintele CJ, Niculai Barbă

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă a anunțat că Spitalul Județean de Urgență Suceava este pregătit să reia internările pentru patologii non-Covid în Secția Pneumologie.

Odată cu scăderea numărului de persoane infectate în județul Suceava a scăzut și numărul de persoane internate în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava cu Covid-19.

Ca urmare, Spitalul Județean Suceava s-a organizat pentru reluarea activităților pentru patologiile non-Covid din cadrul secțiilor care funcționează în pavilioanele spitalului vechi.

Pacienții Covid vor fi tratați în continuare în Secția de Boli Infecțioase, iar secția de Pneumologie va redeveni non-Covid, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unității spitalicești sucevene.

”Pe final de val patru pot spune că prin coordonarea și cooperarea la nivel județean s-a făcut față mai bine situațiilor avute în acest val care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave și critice.

Prin coordonarea județeană a fost posibil ca Spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot județul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al SJU Suceava a funcționat după programul normal și nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din județ să devină spital-covid în totalitate.

Această coordonare județeană a funcționat bine pentru că toți cei implicați au stat mereu în contact și au acționat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.