Spitalul Județean, prezentat ca exemplu de bune practici de președintele CJ Gheorghe Flutur la Congresul Mondial de Psihiatrie Socială desfășurat la București

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost invitat să se adreseze participanților la Congresul Mondial de Psihiatrie Socială, desfășurat la București, în perioada 25-28 octombrie.

Având în vedere tematica Congresului – ,,Factorii determinanți ai sănătății și accesul la îngrijire”, Gheorghe Flutur a prezentat Spitalul Județean de Urgențe Suceava ca exemplu de bune practici, menționând și preocuparea Consiliului Județean Suceava pentru susținerea spitalelor de profil din Câmpulung Moldovenesc și Siret.

 Gheorghe Flutur a fost prezentat Congresului de către Prof. Dr. Eliot Sorel, originar din Fălticeni, profesor de Politici în sănătate la Universitatea ,,George Washington” din Statele Unite, co-preşedinte al Comitetului științific al Congresului. Acesta a apreciat inițiativele și rezultatele obținute de Gheorghe Flutur, începând cu Luna Diasporei, Summitul RePatriot din acest an, implicarea Consiliului Județean Suceava în dezvoltarea Spitalului Județean Suceava, toate aceste constituind poveşti de succes, exemple de bună practică.

 Cu acest prilej, Gheorghe Flutur i-a înmânat Profesorului Eliot Sorel distincția Meritul Bucovinei, decernată ca urmare a includerii distinsului medic în lista personalităților de marcă din Diaspora, sucevene la origine.
Gheorghe Flutur și Eliot Sorel au avut și o întrevedere în care au discutat despre inițierea unor proiecte de promovare și dezvoltare a Bucovinei, cu implicarea administrației județene în care să se obțină sprijin din SUA.
Profesorul Sorel a exemplificat posibilitatea susținerii unui astfel de proiect de către Ambasada României la Washington, American-Romanian Business Council și alți parteneri.
Proiecte financiare și culturale ar putea fi prezentate și în cadrul unei expoziții privind „Dezvoltarea durabilă a Bucovinei” care să aibă loc în 2020, la Washington.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *