Spitalul Județean Suceava, primul spital la nivel național care a fost certificat privind implementarea standardului anti-mită. ”Nu suntem îngeri fără de păcat, dar încercăm să avem păcate cât mai puține”, mesajul managerului Vasile Râmbu

Într-o conferință de presă comună organizată la Consiliul Județean Suceava, președintele instituției, Gheorghe Flutur, a avut alături pe Vasile Râmbu, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Cei doi au transmis că Spitalul județean de urgență este cel dintâi spital la nivel național, care a fost certificat privind implementarea standardului anti-mită. Unitatea spitalicească a primit și un certificat în acest sens, conform unui standard din 2016, într-un cadru oficial, festivitate la care au luat parte reprezentanți ai DGA, parchetelor și poliției.

Conform acestui standard, care a stat la baza managementului antimită şi anticorupţie, pacienții și vizitatorii acestora sunt informați  că în spitalul județean nu se acceptă mita. De asemenea, ei sunt informați și în ceea ce privește modalitățile pe care le au la dispoziție pentru situații în care li se dă de înțeles că trebuie să cotizeze, pentru un mai bun tratament, în buzunarele medicilor, asistentelor, îngrijitorilor, etc.

”Nu suntem îngeri fără de păcat, dar încercăm să avem păcate cât mai puține. Pe de o parte trebuie să ne abținem în a provoca și ceilalți în a condiționa sau a răspunde acestor provocări”, a transmis Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava. El dorește ca toți pacienții să se afle pe poziție de egalitate, să fie tratați la fel, indiferent de influența lor sau a aparținătorilor, care ori au, ori n-au, ori vreau, ori nu vreau”

El a mai spus că toți pacienții să fie în poziție de egalitate, „să fie tratați la fel, indiferent dacă au, dacă n-au, că vreau, că nu vreau”. A fost introdus un număr de telefon al pacientului, există și o adresă de e-mail care este la dispoziția celor care reclamă comportamente asimilate încălcării legislației privind darea și luarea de mită.

Conducerea spitalului are puterea de a lua măsuri administrative și disciplinare, dar în cazul în care sunt suspiciuni de comitere a unor infracțiuni, anchetarea acestor situații revin parchetelor. Vasile Râmbu vrea ca astfel de situații să fie cât  mai puține, către dispariție, pentru că în Spitalul Județean Suceava există disponibilitatea pentru asigurarea tuturor serviciilor medicale ce pot fi asigurate.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a confirmat că la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, au fost asigurate condiții civilizate și moderne de lucru pentru angajați, au fost oferite salarii mai consistente, iar pacienții beneficiază de toată logistica, de la brățara cu date de identificare și informații în timp real despre starea lui de sănătate, până la asistenții de proximitate din Unitatea de primire a Urgențelor care țin în permanență legătura cu aparținătorii.

foto: svnews.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *