Spitalul municipal Fălticeni. Senatorul PSD Ioan Stan: Am cerut 5 milioane de euro, guvernul PNL a oferit 1 milion de euro

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis o declarație politică prin care trimite în zona nefolosibilului anunțul făcut de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, privind alocarea sumei de 1 milion de euro pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul municipal Fălticeni.

Iată conținutul declarației politice asumate de senatorul Ioan Stan:

 

”Președintele Consiliului Județean Suceava ne-a anunțat în dimineața aceasta că datorită demersurilor sale personale spitalul municipal din Fălticeni va beneficia de un 1 milion de euro pentru dotarea cu aparatură medicală. Departe de mine gândul de a minimaliza eforturile acestuia si apreciez bunăvoința domniei sale de a se implica în rezolvarea acestei probleme, doar că trebuie să vin cu unele lămuriri ce țin de acest subiect.

În primul rând trebuie să spunem cu subiect și predicat că această sumă nu ne ajută prea mult în deblocarea situației de la spitalul municipal Fălticeni, deoarece reprezintă numai 20% din suma necesară pentru dotarea integrală a spitalului cu aparatura medicală necesară funcționării. Recunoaștem că este un pas înainte, dar având în vedere „intervenția” de care s-a pomenit, ne așteptam la obținerea întregii sume, având în vedere poziția domniei sale în PNL și influența pe care umblă vorba că o are în rândul celor care se află acum la guvernare.

În al doilea rând, amintesc că am avut personal o interpelare către ministrul sănătății în care îi explicam necesitatea alocării celor 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului municipal din Fălticeni în urmă cu nu mai mult de trei săptămâni.

Menționez că pentru rezolvarea acestei situații, voi aduce la cunoștința autorităților în continuare, prin toate mijloacele parlamentare ce-mi stau la dispoziție, necesitatea de a aloca întreaga sumă de 5 milioane de euro pentru a finaliza investiția de la acest spital care urmează să deservească peste 150.000 de prezumtivi pacienți. Asta în condițiile în care guvernarea PSD a contribuit cu majoritatea investițiilor care au dus la finalizarea clădirii în care urmează să funcționeze noul spital de la Fălticeni, alocând inclusiv banii necesari pentru dotarea cu mobilier a întregului imobil. Practic singura etapă care mai trebuie parcursă pentru a deschide acest obiectiv, este dotarea cu aparatură medicală, or noi acum nu mai suntem la guvernare.

Bineînțeles că vom saluta intervenția oricărei autorități în ceia ce privește continuarea investițiilor în orice obiectiv din zona noastră și suntem dispuși să colaborăm în orice chestiune ce ține de binele județului și nu numai.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *