Spitalul Rădăuți redevine spital covid. Numărul de paturi de la ATI va fi majorat la 6. Se fac pregătiri ca toate paturile din spital să fie pregătite pentru pacienții covid

Prefectura Suceava a anunțat că ieri, 29.01.2022, prefectul Alexandru Moldovan a avut o ședință de lucru la sediul Spitalului Municipal ”Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți cu managerul Dan Vatră și directorul medical al unității spitalicești, dr. Mihaela Bejinariu.

Întâlnirea a avut loc în condițiile în care în zona de nord a județului, marea majoritate a localităților înregistrează la acest moment incidențe mai mari de 3/1000 de locuitori, șase dintre acestea fiind în zona peste 10/1000loc, prin urmare adresabilitatea pe patologia COVID-19 a spitalului rădăuțean este la un nivel ridicat. Ieri, la nivelul Spitalului Municipal Rădăuți erau internați 100 pacienți adulți diagnosticați cu Covid-19 (26 pacienți cu forme ușoare, 71 pacienți cu forme medii, 3 pacienți cu forme critice) și 12 copii, fiind disponibile 29 locuri în sectorul Covid, din care 18 pentru pacienții pediatrici. De asemenea, la unitatea ATI Covid erau internați 2 pacienți, nemaifiind disponibile paturi pentru pacienți Covid.

Pe de altă parte, evoluția rapidă din ultima perioadă a numărului de infectări arată o tendință de creștere a numărului de cazuri active și a numărului de internări, valul 5 pandemic fiind în plină desfășurare.

Din cauza acestor factori, conducerea unității spitalicești a mărit progresiv numărul de paturi alocat inițial patologiei Covid, atât în ceea ce privește pacienții adulți, cât și pe cei pediatrici, astfel încât Spitalul Municipal Rădăuți, cu cele 141 paturi COVID, se află în situația de a fi depășit numărul de paturi corespunzător etapei ”scenariul galben” în care erau prevăzute 126 paturi din planul de reziliență al sistemului județean de sănătate.

Conducerea spitalului rădăuțean a decis ca începând cu data de 1 februarie a.c., numărul de paturi din secția ATI COVID să fie majorat la 6.

Din discuțiile purtate cu cei doi factori de decizie a reieșit că, conducerea spitalului municipal rădăuțean este decisă să respecte și să pună în aplicare de îndată planul de reziliență județean, reducând pe cât este posibil presiunea exercitată asupra Spitalului Județean de Urgență, astfel încât acesta din urmă să poată oferi într-o măsură cât mai mare asistență medicală și pacienților cu patologie non – COVID.

Funcție de evoluția situației epidemiologice și a numărului de internări a pacienților COVID, Spitalul Municipal ”Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți va demara imediat pregătirile pentru operaționalizarea tuturor celor 238 de paturi din care un număr de 12 în secția A.T.I., corespunzător scenariului roșu din cadrul planului județean de reziliență a unităților spitalicești, fiind declarat spital COVID dacă situația o va impune.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *