Actualitate

Spitalul Suceava: informare referitoare la cazul pacientul confirmat cu coronavirus, internat la Pneumologie și ulterior la Infecțioase

Reprezentanții Spitalului Județean Suceava au transmis un comunicat prin care au prezentat următoarele aspecte referitor la cazul pacientului infectat la coronavirus care a intrat în contact cu mai multe cadre medicale, personal auxiliar și pacienți:

”Pacient în vârstă de 37 ani (al cincilea caz confirmat nb Suceava, n.r.) cu simptomatologie respiratorie, internat în data de 13.03.2020 la secția Pneumologie, fără contacți pozitivi și fără istoric de călătorie în străinătate.

Din cauza agravării generale, a instalării dispneei și a febrei, se transferă în data de 16.03.2020 în secția de Boli infecțioase cu suspiciunea de infecție comunitară cu coronavirus.

În aceeași zi se testează pentru coronavirus, în data de 17.03.2020, orele 19.00 rezultatul este transmis ca fiind pozitiv.

În cursul aceleași nopți se transferă la Clinica de Boli infecțioase Iași.

Măsuri la secția Pneumologie:

  • Transfer al pacientului la secția de Boli Infecțioase;
  • Eliberarea secției de Pneumologie și dezinfecția acesteia
  • Izolarea personalului care a venit în contact și testarea acestora
  • Pacienții contacți izolați și testați

În momentul de față, în Spitalului Județean Suceava există următorul stoc de aprox.600 kituri compuse din combinezon, măști, ochelari.

Acest stoc de echipamente este dat pentru utilizare în funcție de necesități, astfel:

  • Secțiile cu personal care vin în contact direct cu pacienții suspecți sau confirmați (faza I): secția Boli Infecțioase, compartimentul Terapie Intensivă din cadrul secției Boli Infecțioase, compartimentul Terapie Intensivă din cadrul secției Boli Infecțioase, serv. UPU și Blocul Operator, utilizează aceste kituri complete (aprox. 600 buc.)
  • Secțiile de fază II utilizează restul materialelor și echipamentelor;
  • În curs de achiziționare sunt echipamente care mai pot intra în compoziția a aproximativ. 500 kituri.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *