Spitalul Suceava: testările pentru detectarea virusului SARS-CoV 2 prin RT-PCR, conforme din toate punctele de vedere. Spitalul a primit certificat de validare a calității rezultatelor obținute în laboratorul de biologie moleculara

Reprezentanții spitalului din Suceava transmit că Laboratorul BK Biologie Moleculara al Spitalului Judeţean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava a participat la schema de control extern de calitate, Virus Genome Detection -Coronaviruses (340), runda iulie 2020.

Rapoartele de analiză și certificatul de participare au fost primite pe 13.09.2020.

Rezultatele obţinute pentru probele analizate au fost conforme.

Participarea la scheme intercomparare furnizează informaţii privind performanța sistemului de măsurare – care au în vedere: echipamentul, metoda, reactivii, etapele de lucru dar și alte aspecte ale sistemului de management: analiza cererii, pregătirea probei, raportarea rezultatelor.

Certificatul emis de administratorul de schema validează calitatea rezultatelor obţinute în laboratorul de biologie moleculara al Spitalului Judeţean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava și reprezintă dovada obiectivă a acceptabilității rezultatelor examinării pentru detectarea virusului SARS-CoV 2 prin RT-PCR.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *