Sportivi din 6 țări prezenți la Putna, la Turneul Internațional de lupte greco-romane „Cupa Ștefan cel Mare”

În Putna, viața culturală și sportivă, se desfășoară la cote înalte. Festivaluri naționale, concursuri naționale și internaționale, evenimente de tot felul, de cea mai bună calitate, fac din localitate una și mai atractivă. În continuă dezvoltare, cu oameni gospodari, plini de inițiative și primitori, Putna este o stațiune turistică  foarte căutată, în care toate planurile vieții sociale au prioritate.

Între 9-11 septembrie 2022 se desfășoară prima ediție a Turneului Internațional de lupte greco-romane „Cupa Ștefan cel Mare”, în comuna Putna. Alături de sportivii români sunt prezente delegații din Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Suedia și Norvegia.

Alexandru Moldovan, prefectul județului a răspuns invitației organizatorilor, reîntâlnindu-i pe antrenorul Virgil Gherasim și pe cel mai titrat luptător român, maestrul Ștefan Rusu.

Prefectura Suceava, transmite cu această ocazie, că ”medaliile obținute, munca titanică a sportivilor, implicarea antrenorilor, resursa umană din această zonă, ne îndreptățesc să ne gândim la un centru național de pregătire pentru luptele greco-romane”.

Demersul, solicitat de sportivii suceveni și conducerea Federației Române de Lupte, este susținut de prefectul județului, alături de gazda turneului, primarul comunei Putna – George Coroamă și primarul municipiului Rădăuți – Bogdan Loghin, apropiat al clubului de lupte rădăuțean.

Foto: Prefectura Suceava

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other