Sprijin cu tablete și laptopuri, în valoare de peste 3 milioane de lei, pentru viitorii boboci USV

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava a transmis un comunicat de presă în continuarea anunțului făcut de prorectorul universității, prof. univ. dr. Mihai Dimian, cu privire la sprijinul cu care USV vine pentru a se asigura echipamentele necesare, tablete și laptop-uri pentru studenții care au nevoie de acestea.

Potrivit comunicatului Situația epidemiologică generată de pandemia SARS-CoV-2 a obligat comunitățile academice să adapteze provizoriu activitățile didactice și de formare la noile condiții de instruire și evaluare în sistem on-line. Având în vedere că, din motive obiective, unii studenți au avut dificultăți în ceea ce privește accesul la internet ori s-au confruntat cu lipsa unor echipamente electronice potrivite, conducerea USV a decis că investițiile în calitatea educației și în viitorul nostru sunt prioritare. În acest context, la propunerea Rectorului, Consiliul de Administrație a susținut dirijarea unei părți consistente din veniturile proprii (peste 3.000.000 de lei) spre achiziționarea unor echipamente care să permită studenților participarea la procesul didactic, la activitățile de documentare și cercetare, la acțiunile organizate de facultăți sau de universitate.

Drept urmare, Senatul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a aprobat propunerea rectorului ca, începând cu anul universitar 2020-2021, toți studenții care se vor înmatricula în anul I să primească un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În acest sens, universitatea va achiziționa 2200 de laptopuri, 1300 tablete și 3500 de cartele SIM.

Grație achiziției acestor echipamente, studenții din anul I, înmatriculaţi în anul universitar 2020-2021 la învăţământ cu frecvenţă (IF) vor beneficia de laptopuri însoțite de carduri SIM, iar studenţii din anul I, înmatriculaţi în anul universitar 2020-2021 la învăţământ la distanţă (ID), vor primi tablete cu cartele SIM.

Totodată, de tablete vor putea beneficia studenţii înmatriculaţi în anul universitar 2019-2020, la învăţământ cu frecvenţă (IF), cu excepţia studenților aflaţi în an terminal, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru obţinerea unei burse sociale.

Ca urmare a acordării acestor forme de sprijin beneficiarilor de drept, la nivelul facultăților, în toamna anului 2020 echipamentele disponibile vor putea fi distribuite și studenților înmatriculați în anul I la master, studenţilor înmatriculaţi la IF în anul II sau studenţilor înmatriculaţi la IF în anul III în cazul programelor de studiu care prevăd 4 ani de studiu.

Decizia de achiziționare a echipamentelor electronice vine în completarea unui set complex de acțiuni întreprinse de USV pentru prevenția infectării cu virusul SARS CoV2, în rândul studenților și al personalului didactic și nedidactic, cât și pentru asigurarea unui viitor act didactic de calitate, în posibila situație ca acesta să se desfășoare cu precădere în mediul on-line, până la eliminarea riscurilor la adresa vieții și sănătății studenților și cadrelor didactice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other