Sprijin din partea municipiului Suceava pentru orașul Cernăuți, constând în echipamente și dotări în valoare de 500.000 de lei, anunțat de primarul Ion Lungu

Primarul Ion Lungu, a transmis că municipiul Suceava  este alături de poporul ucrainean și în în mod special de cei din regiunea Cernăuți, Suceava fiind înfrățită cu orașul Cernăuți, în aceste momente tragice. El a anunțat că va achiziționa echipamente și dotări în valoare 500.000 de lei, care vor fi donate orașului Cernăuți.

”În aceste momente grele prin care trec, municipiul Suceava este alături de poporul ucrainean și în mod special alături de orașul Cernăuți, cu care suntem înfrățiți.

Stăm în contact cu Primăria Cernăuți, cu domnul primar Roman Klichuk, iar în cursul zilei de azi am primit o solicitare scrisă din partea Primăriei Cernauți prin care ne solicită să le oferim un ajutor umanitar și logistic.

Printre echipamentele necesare sunt:

– generatoare diesel de diferite puteri (5 kW,45 kW, 100 kW, 120 kW, 160 kW);

– generatoare încălzire autonomă;

– rezervoare de apă cu volum de 7-7,5 m3 și de 3-5 m3;

– truse de prim ajutor;

– saltele;

– saci de dormit;

– corturi de campanie.

Voi convoca o ședință de îndată a Consiliului local prin care vom repartiza suma de 500.000 lei de la fondul de rezervă. Vom achiziționa prin achiziție publică deschisă de pe piața românească o parte din produsele solicitate și le vom trimite la Cernăuți prin donație.

De asemenea, suntem contactați de cetățeni din municipiul Suceava care vor să acorde ajutoare umanitare, inclusiv punerea la dispoziție a unor spații de cazare. Prin urmare, începând de mâine, la Cabinetul primarului va fi deschisă o linie telefonică directă la care se vor centraliza aceste solicitări.

La numărul 0230/210.678, zilnic între orele 08:00 – 18:00 va răspunde un consilier.

Trebuie să dăm dovadă de solidaritate cu frații noștri de la Cernăuți în aceste momente dramatice prin care trec.

Ne rugăm la Dumnezeu să lumineze mințile decidenților politici și să se încheie cât mai curând acest război.

Doamne ajută!”, este mesajul transmis de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.