Ștafeta veteranilor Invictus ajunge pe 19 octombrie la Suceava

Ștafeta veteranilor Invictus va ajunge la Suceava vineri, 19 octombrie 2018, în jurul orei 13,30, și se va opri în fața Palatului Administrativ, unde se va desfășura ceremonia de primire și predare a ștafetei. Participă reprezentanți ai autorităților publice județene și locale, ai instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai Asociației “Cultul Eroilor” Suceava.
Festivitatea se va desfășura cu sprijinul unor efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava și ai Centrului Militar Județean.
Ştafeta Veteranilor este un eveniment aflat la cea de-a V-a ediție, organizat de Grupul voluntarilor Invictus România, dedicat Zilei Armatei Române şi Centenarului Marii Uniri. Este un proiect susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.
În scopul promovării valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României, aproape 200 de alergători şi biciclişti aleargă pe o distanţă de peste 3000 km, oprindu-se în fiecare reședință de județ. Ștafeta se desfăşoară până în 25 octombrie 2018, dată la care participanții se vor întâlni la Carei.
Acțiunea presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor (albastru, galben şi roşu), transmite Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *