Politica

Stan către Flutur: Demagogia şi ipocrizia au apărut din nou, la braţ, în spaţiul public. Flutur către Stan: Încetați a îmi mai face fișa postului

Senatorul Ioan Stan, președintele organizației județene PSD Suceava, a transmis un comunicat în care reproșează încă odată faptul că Gheorghe Flutur, președinte al organizației județene PNL Suceava și președinte al Consiliului Județean își face titlu de glorie din faptul că se implică în proiecte de autostrăzi de anvergură națională dar neglijează drumurile județene. Liberalul Gheorghe Flutur îi reamintește senatorului Ioan Stan că el este unul dintre liderii coaliției de guvernare și îl invită pe parlamentarul social  democrat să participe la acțiuni de dezvoltare a județului Suceava și să încetezze în a-i  mai face ”fișa postului”:

Senatorul PSD Ioan Stan:

Din păcate pentru  suceveni, demagogia şi ipocrizia au apărut din nou, la braţ, în spaţiul public.

Să vezi că un om politic cu experienţă indiscutabilă că acceptă laudele colegilor şi  consideră că datorită lui s-a semnat contractul pentru autostrada A8, care leagă Târgu Neamţ de Târgu Mureş,  în condiţiile în care el n-a fost în stare să termine de reparat drumurile judeţene din Suceava în 3 mandate de când te află în fruntea judeţului, e cel puţin comic. Asta ca să nu folosim alte epitete. După cum ştim, de autostrăzi şi drumuri naţionale se ocupă Ministerul Transporturilor, iar actualul ministru îşi face treaba cu prisosinţă.

La fel de în neregulă este să-l vezi că se laudă cu asfaltul care se toarnă pe drumurile naţionale, comunale, sau cu extinderea reţelei de gaze/apă în comunele judeţului, sau când se construiesc şcoli, cămine culturale comunale, dispensare locale, etc.. Asta pentru că respectivele investiţii nu ţin de fişa postului său. Domnia sa trebuie să se ocupe de tot ce ţine de infrastructura judeţeană. Atât! Iar faptul că semnătura sa se află pe unele dintre proiectele primarilor, ale instituţiilor guvernamentale, ale autorităţilor locale sau a unor investitori privaţi asta nu-l face „autorul” acelor proiecte. Cel mai adesea este vorba despre o semnătură strict administrativă, pe care, de cele mai multe ori, este obligat prin lege să o dea.

La fel, atunci când o firma privată de anvergură (cum e Wizz Air) se hotărăşte să investească în judeţul nostru, o face de cele mai multe ori prin prisma propriilor analize strategice. Nu datorită „personalităţilor” politice din zonă. Faptul că firma respectivă interacţionează cu instituţiile statului şi că respectivele instituţii oferă suport legal, poate chiar unele avantaje economice clar legiferate, ţine de normalitate.

Încheiem acest comunicat amintind că parlamentarii PSD de Suceava au contribuit şi vor contribui în continuare la dezvoltarea judeţului. O vor face în cadru legal, acţionând ferm şi eficient la nivel naţional, cerându-le miniştrilor explicaţii, fonduri, soluţii pentru Suceava. Iar fondurile aduse de-a lungul timpului în judeţ, demonstrează că mereu ne-am făcut treaba.   Dar am făcut-o pentru oameni, fără a minimaliza vreodată eforturile autorităţilor locale în ceea ce priveşte dezvoltarea unităţilor administrative pe care le conduc.

 

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur:

 

Domnule Stan, vă chem la acțiuni de dezvoltare a județului Suceava. Încetați a îmi mai face fișa postului, pentru că am văzut ce fișe de post ați făcut dumneavoastră și echipa dumneavoastră când ați fost în fruntea administrației. Doar câteva vi le aduc aminte:

– Șoseaua de centură întârziată 7 ani.

– Împrumuturi pentru gaz metan și gazul nu a mai ajuns niciodată și dacă vreți aș putea continua.

Eu aleg să continui cu acțiuni care se referă la îmbunătățirea vieții sucevenilor, fie că vorbim acum de probleme de sănătate, unde voi iniția întâlniri pentru fluidizarea pacienților în mod corespunzător la spitalele din județ, fie că vorbim despre probleme legate de drumurile naționale care trebuie reparate în județ. Ca unul din liderii coaliției de guvernare, voi ridica de fiecare dată probleme care se referă la județul Suceava fără să vă cer dumneavoastră aprobarea.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *