Stână mistuită de flăcări astă noapte, la Pătrăuți, de la o țigară aprinsă, aruncată în fân

În noaptea de 27 spre 28 mai, chiar pe la miezul nopții, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată de către o femeie din Pătrăuți despre faptul că în vecinătatea locuinței acesteia s-a produs un  incendiu la o stână.

La fața locului s-a deplasat un echipaj echipaj de  pompieri  din cadrul ISU Suceava, care în au lichidat incendiul, care se manifesta la o construcție din lemn acoperită cu tablă în suprafață de aproximativ 250mp și la aproximativ 500 kg plante furajere (fân).

Din verificările efectuate a rezultat faptul că stâna aparține unui bărbat de 27 ani, din localitatea Pătrăuți, care este plecat din țară la acest moment, iar stâna nu a mai fost utilizată din toamna anului 2019. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit ulterior.

Din procesul-verbal întocmit la fața locului de către lucrătorii ISU Suceava a  rezultat faptul că sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic al unei țigări, împrejurarea determinantă fiind fumatul în loc neamenajat corespunzător iar primul obiect aprins fiind fânul depozitat în incinta stânii.

Din cauza condițiilor atmosferice (noaptea, ploaie, vânt), a suprafeței mari de teren și a locului unde s-a manifestat incendiul nu a fost posibilă efectuarea cercetării la fața locului, urmând ca această activitate să fie efectuată astăzi în condiții de lumină naturală.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *