Statistici noi la nivel de județ: 3187 persoane declarate vindecate. Internări necorelate cu situația îmbolnăvirilor

Fără să purtăm pică lucrătorilor din Prefectura Suceava ori celor de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, perseverăm în a face publice cifrele pe care Instituția Prefectului – Județul Suceava le transmite spre publicare zilnic și trebuie să facem, tot zilnic precizarea că acestea, nefiind corelate cu cele transmise la nivel central, sunt de la o zi la alta tot mai puțin luate în seamă de către opinia publică.

Acolo unde se face  o evaluare națională a evoluției epidemiei COVID 19   fără corelarea cu situația reală, se configurează un fel de sistem  de informare reciprocă deficitar administrat  în care, cel care privește dinafară schimbul de date, se întreabă cine este mai prost sau cine are cel mai mare interes să facă pe prostul, în condițiile în care omul de rând nu pricepe mai nimic. El trebuie să poarte mai departe  mască urât mirositoare și scumpă, tot lui trebuie să îi fie luată temperatura la intrare în spații publice unde mai mult contribuabilii o poartă, dar tot el este cel certat, să nu dea virus funcționarilor încartiruiți ca lucrători publici, prin astfel de instituții fără de care sistemul un poate funcționa.

Cei mai mulți dintre suceveni sunt de acord cu jertfa lucrătorilor plătiți din bugetul alimentat de contribuabili și un vor decât atât: să li se ofere niște date strânse la un loc și limpede arătate, pentru a ști și ei sărmanii, la ce să se aștepte. .

Sucevenii și un numai ei, au pretenția că au procreat funcționari publici ori au ales în funcții de conducere oameni care un le jignesc inteligența. De aceea așteaptă explicații raționale pentru fiecare cifră aruncată în spațiul public de comunicatori, purtători de cuvânt, grupuri de comunicare strategică, înalți funcționari publici, manageri, etc.  

Atâta vreme cât astfel de informații sunt livrate fără discernământ și fără conexiune cu cele oferite cu numai câtevai de minunte înante de către o altă entitate guvernamentală, sentimentul că nimic un este adevărat din ceea ce spu unii sau alții dintre comunicatorii strategici devine tot mai pregnant.

 

Pentru a nu strica plăcerea Instituției Prefectului – Județul Suceava, de a fi publicat la virgulă și la punct un comunicat de presă, îl oferim în cele ce urmează pe cel de astăzi, 17 iunie 2020 de după ora 13.00. Iar dacă din acest text veți afla că acum o zi în județ au fost identificate 62 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 42 dintre acestea la un Cămin de îngrijiri paleative de la Sucevița,  eu îmi dau jos pălăria și o arunc pe apa Sucevei:

 

 

  Astăzi, 17.06.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 4941 de persoane
  • în carantină instituționalizată 3 persoane
  • 24659 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3108 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

            Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3187 persoane declarate vindecate.

            Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

            În ultimele 24 de ore au fost internate in spitalul județean 5 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 8 persoane.

            În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 468 pacienți, și anume 145 pacienți Covid-19 și 323 pacienti nonCovid,  iar în secția ATI sunt internați un număr de 9 pacienți. La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 76 de pacienți Covid.

            În cursul zilei de 16 iunie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 4635 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 13 societăți comerciale. Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 122.900 lei. Dintre sancțiunile contravenționale 47 (în valoare de 115.100 lei) au fost aplicate pentru fapte de natură economică prevăzute de Legea 12/1990 – acte ilicite de comerț cu măști de protecție, mănuși, substanțe dezinfectante și Legea 145/2014 – lipsa certificatelor de producător.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *