”ȘTEFAN CEL MARE – apărător al ortodoxiei”, tema noului proiect de educație muzeală lansat de Muzeul Național al Bucovinei

”ȘTEFAN CEL MARE – apărător al ortodoxiei”, un nou proiect de educație muzeală pe care Muzeul Național al Bucovinei Suceava îl propune publicului, în perioada 15 aprilie – 15 mai 2022, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Specialiștii muzeului, împreună cu elevii vor descoperi și discuta despre momente ce dezvăluie ortodoxia Evului Mediu din Țara Moldovei, mai exact în timpul domniei voievodului Ștefan cel Mare, dar și din copilăria sa.

Activitățile din cadrul programului muzeal se adresează elevilor din ciclurile școlare primare, gimnaziale și liceale.

După cum spune și titlul lecției muzeale, Ștefan cel Mare a pus biruințele în luptele purtate, nu pe seama iscusinței sale, ci ,,… a voii și puterii lui Dumnezeu”.

Ctitoriile din țară, darurile făcute la Sfântul Munte Athos dar și legendele despre Ștefan sunt câteva dintre subiectele abordate în cadrul proiectului educațional. Pentru captarea atenției copiilor, desigur, nu vor lipsi activitățile practice: lecturare și dezbateri ale unor fragmente din legende, desene inspirate de momente istorice.

Informații suplimentare și programări, la numărul de telefon: 0784275644 sau la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.