EvenimenteSocial

Ștefan Mandachi îndeamnă la susținere. 24 de laptopuri au ajuns ieri la copilașii de la Așezământul de copii ”Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți

Apreciat de mulți, criticat de unii, Ștefan Mandachi merge înainte, continuându-și seria de fapte bune, de acte caritabile în memoria mamei sale (așa cum o spune chiar el).
Ieri copilașii de la Așezământul de copii ”Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuți au primit 24 de laptopuri, atât de necesare în aceste timpuri, pentru a-și continua educația, on line, deocamdată.

Ștefan Mandachi, în postarea făcută ieri pe contul său de socializare, cheamă pe toți cei care pot și vor, să susțină comunitatea.

Cum a ajuns Mandachi la copii din Rădăuți, o spune chiar el: ”Copilașii pe care i-am întâlnit astăzi sunt fie orfani, fie abandonați, fie provin din familii în care au fost abuzați. În orice caz, niște suflete neprihănite care n-au avut șansa unei familii normale.

Am ajuns aici datorită Părintelui Iustin, care-mi scrie de două luni de zile cu îndârjire despre acești copii și despre nevoile lor. Părintele Iustin a făcut o treabă monumentală aici: a reușit împreună cu Părintele Stareț de la mănăstirea Bogdana (tot Iustin) să ofere o viață fericită și cât de cât normală copiilor. Am stat o oră cu ei și toți se simțeau ca “acasă”.

Dar comunitatea de aici are nevoie de susținerea noastră. Eu am promis solemn să revin și să sprijin (deja voi face o licitație cu desene la hotelul meu și vom dona veniturile). Dacă vreți și voi să ajutați donați (conturile mai jos).

Îmi place deschiderea Episcopiei sub conducerea Înaltului Calinic întrucât echipa sa e pusă pe fapte. Mi-au propus proiecte în comun: donații de sânge, biblioteci etc. și le vom face.

Campania “1cm de fapte, nu vorbe” merge mai departe. Iată exemplul de mai sus. În curând vom începe “1cm de spital”. Tot la Rădăuți.

Nu vă mai mirați de ce fac acte caritabile. Am o fundație umanitară, “Jeni Mandachi” în memoria mamei mele, care a dat de pomană toată viața și hrănea cu mâna ei sute de câini (le căra și descărca apă și mâncare). Ăsta-i “jobul” meu. Dulciurile pentru copii de astăzi au fost oferite de către fundația “Jeni Mandachi”. Dacă ați fi cunoscut-o pe mama, ați fi văzut că sunt mic copil pe lângă ea.

Iată conturile pentru copilași:

Așezământul de copii „Sfântul Ierarh Leontie”

Rădăuți, Calea Bucovinei, nr. 201, cod 725400, tel. 0330566441/fax 0230245128

C.I.F. 23980205, Registrul National al Asociațiilor și Fundațiilor nr. 1061/285/A/2012

Cont IBAN RO04RNCB0241123543990001 RON – deschis la BCR Rădăuți

Cont IBAN RO27BTRLRONCRT0367259601 – deschis la BT Rădăuți.

www.sfantulleontie.ro contact@sfantulleontie.ro

 sursa: facebook Ștefan Mandachi

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *