”Ștefaniștii” olimpici David Corneliu Turturean și Paul Florin Rebenciuc, propuși pentru recompensare în Consiliul local municipal

Consiliul Local al municipiului Suceava va fi invitat să voteze, în ședința ordinară din data de 20 decembrie a.c., ultima din acest an, un proiect de hotărâre privind acordarea de recompense financiare elevilor suceveni David Corneliu Turturean și Paul Florin Rebenciuc, premiați cu medalii de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică – Beijing 2018.
Dacă aleșii locali vor fi de acord cu propunerea primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, în condițiile respectării prevederilor HCL nr. 330 din 29.11.2018 privind acordarea de recompense financiare elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale, cei doi eminenți tineri suceveni vor primi din partea municipalității sucevene recompense financiare în valoare de câte 7.000 de lei pentru remarcabilele lor performanțe.
Mai trebuie punctat faptul că tot în toamna acestui an, David Corneliu Turturean a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie desfășurată anul acesta în Colombo – Sri Lanka. Pentru această performanță David Turturean a primit din partea municipiului Suceava un premiu de 10.000 de lei. A fost posibil acest lucru după ce primarul municipiului reședință de județ a apreciat că este nevoie, dat fiind numărul important de performanțe pe care elevii din Suceava le obțin la competiții naționale și, în primul rând, internaționale, să se stabilească un regulament de acordare a unor recompense din partea municipalității, echitabil și aprobat prin hotărâre de consiliu local, ceea ce de altfel s-a și întâmplat.
De precizat că David Corneliu Turturean și Paul Florin Rebenciuc, amândoi tinerii medaliați la cele mai importante competiții internaționale de astronomie și astrofizică de pe mapamond sunt elevi ai Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”. Se cuvin felicitări profesorilor pe care i-au avut îndrumători dar și conducerii prestigiosului Liceu sucevean pentru cadrul creat în vederea realizării unor astfel de performanțe formidabile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.