Ștefaniștii Paul Rebenciuc și David Turturean, medaliați cu argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China

Paul Rebenciuc și David Turturean, elevi ai Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava au fost medaliați cu argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China. Paul Rebenciuc, elev în clasa a XI-B a obținut medalia de argint și punctajul maxim absolut la proba observațională iar David Turturean din clasa a X-B, medalia de argint. Profesori îndrumători le sunt Petru Crăciun și Cristian Pârghie.
Într-o postare pe Facebook, profesorul universitar doctor Mihai Dimian prorector al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a anunțat că rezultatele pe care echipa românească le-a obținut la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată la Beijing în perioada 1-11 noiembrie sunt demne să primească cele mai sincere felicitări. În total, echipa românescă s-a întors în țară cu o medalie de aur, 6 de argint, una de bronz și 2 mențiuni.
”Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători. Felicitări Crăciun Petru și Cristian Pirghie! Ne bucurăm că a devenit deja o tradiție ca pregătirea lotului național să se desfășoare la USV și sperăm să se aloce bugete mai mari pentru pregătirea elevilor pentru a nu mai fi nevoiți să apelăm, în fiecare an, la sponsori!”, a transmis universitarul Mihai Dimian. Și publicația Suceava smartpress se alătură celor care îi felicită pe cei doi valoroși elevi ai renumitului colegiu sucevean și pe profesorii îndrumători.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *