Stema Moldovei, în piese și facsimile din colecțiile Muzeului Național al Bucovinei. Expoziție la Casa Custodelui de la Cetatea Sucevei

O expoziție inedită, cu piese de patrimoniu de excepție, având ca temă centrală STEMA MOLDOVEI, va fi accesibilă publicului  începând de mâine, 06.04.2021, la Cetatea de Scaun a Sucevei, în spațiul expozițional al Casei Custodelui.

În cadrul expoziției temporare „Stema Moldovei – Descoperiri arheologice aflate în colecțiile Muzeului Național al Bucovinei”, timp de o lună de zile, publicul este invitat să vizioneze piese și facsimile din colecțiile Muzeului Național al Bucovinei, toate având ca element comun stema Moldovei, în diferite reprezentări.

Vor fi expuse piese întregi sau fragmente de piese, dar și facsimile ale unor documente medievale, pe sigiliul cărora se poate vedea imprimată stema Moldovei.

”Emblema aparținând Moldovei și perpetuată de-a lungul timpului, ca însemn oficial al acestei țări a fost străvechiul cap de bour, văzut din față, cu o stea între coarne și însoțit la dreapta de un soare iar la stânga de o lună. Informații inedite despre varietatea materialelor pe care poate fi văzută stema Moldovei (piatră, plăci și discuri de teracotă, obiecte din metal), ori despre diferitele moduri de reprezentare a stemei vor completa expoziția”, transmit organizatorii.

Vizitarea expoziției este gratuită!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *