Strada Petre Țuțea din zona Aleea Dumbrăvii nu poate fi asfaltată din bani publici. Motivul: strada este privată

În suita de propuneri pentru bugetare participativă formulate  de cetățeni din municipiul Suceava pentru a se investi bani din bugetul public în limita a maxim 100.000 de euro, suma totală ce urmează a fi alocată fiind de 1 milion de euri, a fost înscrisă și o solicitare venită din partea sucevenilor care locuiesc pe strada Petre Țuțea, din zona Aleea Dumbrăvii. Proiectul a fost respins pentru că este vorba despre o stradă privată.

”Îmi pare rău, am avut discuții acolo cu niște domni, au fost comentarii și pe Facebook. Strada este privată, îi rog să vină la Primărie să fie trecută în domeniul public. Pentru ca să se facă investiții acolo, trebuie să doneze strada domeniului public. După aceea vom merge la notariat, vom face acte și în acest fel vom putea interveni. Ei au spus că dacă nu le va fi asfaltată strada, vor face greva foamei. Îmi pare rău că vor face greva foamei dar Primăria nu poate să îi ajute nicicum. Este o stradă privată. Noi am rezolvat situații de acest fel pentru multe alte străzi private. Atâta timp cât nu avem bază legală, nu putem interveni pe strada Petre Țuțea. Am înțeles că este strada pe care îăi are sediul firma ”Cozonacul Bujor”, mi-a spus cineva, nu știu sigur”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Dincolo de mesajul ironic, pare a fi clar că într-o proprietate privată, cum este cea în care s-au construit locuințe de către dezvoltatorii imobiliari privați, tot aceștia ar trebui să se ocupe și de infrastructura noilor cartiere, fiindcă tot ce au construit a fost pe pământul lor, nu al municipiului Suceava, inclusiv partea de deservire a noilor locuințe: străzi, parcări, rețele de alimentare cu apă. rețele de canalizare.

Ion Lungu a subliniat că din banii municipiului, se pot face lucrări în aceste noi perimetre de dezvoltare urbană, dar legea nu permite să se cheltuiască bani publici decât pe proprietăți publice. Desigur, pentru donarea străzii către primărie trebuie, înainte de toate, să existe un accept scris și semnat din partea tuturor proprietarilor de pe această stradă. Dacă acesta va fi depus la Primărie și se va rezolva în condițiile legii transferul de proprietate a străzii către municipalitate, se poate promova un proiect de hotărâre de consiliu local care să fie discutat la prima ședință ordinară a deliberativului municipal iar dacă votul consilierilor va fi favorabil, și strada Petre Țuțea din zona Aleea Dumbrăvii va intra în programele de investiții ale Primăriei municipiului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *