Mopan Suceava
Evenimente

Strânsura de Rusalii, un alt eveniment de anvergură pe 4 iunie, de Zilele Comunei Vicovu de Jos

Anunțurile legate  suita de evenimente din cadrul Zilelor Vicovului de Jos de la începutul lunii viitoare se succed, pe măsură ce programul acestora este configurat.

Sărbătoarea începe în data de 1 iunie, când Ziua Copilului va fi sărbătorită așa cum se cuvine în parcul central al comunei Vicovu de Jos.

Ziua de vineri, 2 iunie 2023 va fi una remarcabilă în istoria Vicovului de Jos, pentru că atunci va fi inaugurat Centrul Cultural ”Sofia Vicoveanca”, o investiție de mare importanță pentru oamenii din comună dar și pentru cei care trăiesc în celelalte localități ale zonei.

S-a anunțat deja că pe data de 2 iunie, când va avea loc inaugurarea Centrului Cultural ”Sofia Vicoveanca”, la Vicovu de jos va fi un   spectacol extraordinar în care marea artistă Sofia Vicoveanca va urca pe scenă, alături de Andra, Andreea Haisan, Elena Popa și Taraful Florin Mucea.

Mai mult, pentru că așa cum au transmis organizatorii, Primăria comunei Vicovu de Jos  prin primarul Vasile Țugui și întreaga echipă care îi este alături, ” iubitori de cultură și de tradiție, vicovenii au respectat mereu obiceiurile transmise peste generații”,  în după amiaza zilei de duminică  4 iunie, de Duminica Mare, zi de hram al Bisericii Pogorârea Sfântului Duh, începând cu ora 15.00,   va fi organizată  tradiționala ”Stânsură de Rusalii”, un frumos obicei care dăinuie de ani buni și cu care vicovenii se mândresc.

Anul acesta,  vor fi alături de cei prezenți nume sonore din muzica românească: Aurel Tămaș, Robert Târnăveanu, Viorica Macovei, Paul Ananie, Oana Tomoioagă, Grigore Gherman, Elena Negru, prezentatoare fiind Mihaela Zâna Bârsan, inimoasa inițiatoare a proiectului ”Zece pentru folclor”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *