STUDIUL DE CIRCULAȚIE CU SENSURILE UNICE ÎN SUCEAVA – VOTAT DE ALEȘII LOCALI; APLICAREA ACESTUIA, LA O DATĂ INCERTĂ

Propunerea primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, de se vota în ședința de astăzi a Consiliului Local doar aprobarea studiului de circulație privind sensurile unice urmând ca acesta să se aplice când va fi posibil, eventual după ce vor fi terminate lucrările la ruta ocolitoare din zona Moara și chiar după ce se va prefigura a doua rută ocolitoare, cu noul pod peste râul Suceava, a trecut cu greu. Consilieri locali ai PSD și ALDE au comentat îndelung modificările propuse de Ion Lungu la proiectul de hotărâre depus inițial dar în final hotărârea a fost votată conform noii propuneri.
Primarul Ion Lungu arăta, cu o zi în urmă că ”Am decis ca acest subiect să fie discutat în Consiliul Local pe două puncte. Primul va fi aprobarea studiului de circulație iar al doilea privește oportunitatea punerii în aplicare a acestui studiu de circulație, care va fi decisă tot în Consiliul Local. Jumătate din cartierele care nu sunt afectate – Burdujeni, Ițcani – doresc să se aplice cât mai repede acest proiect. Cetățenii din cartierele afectate, Obcine, George Enescu, Zamca, au rețineri. Argumentul lor este că trebuie să mai facă zece kilometri în plus, să consume combustibil. Dar dacă stau în trafic, tot consumă combustibil. Pe de altă parte, chiar consilieri de la partidul meu (PNL, n.r.), mi-au transmis că nu vor vota proiectul, pentru că cetățenii din zonele în care locuiesc , menționate anterior, nu vor sensuri unice în această parte de oraș”, a declarat primarul Ion Lungu. El a arătat că, pe bună dreptate, circulația rutieră din oraș, în această perioadă, nu este la fel de aglomerată în comparație cu anii precedenți, și datorită măsurilor de fluidizare a traficului din zona Bazarului, inițiate tot de Primărie.
”Mai devreme sau mai târziu noi vom fi obligați să aplicăm acest studiu de circulație privind sensurile unice”, a declarat primarul Ion Lungu. El estimează că, cel mai probabil, termenul de aplicare va veni chiar de la cetățeni, când blocajele în circulația rutieră din municipiul Suceava vor fi cu adevărat resimțite. Mult discutatul proiect de reorganizare a circulației rutiere cu sensuri unice și alte măsuri complementare – reglementări circulație, reorganizare intersecții, sensuri giratorii, benzi dedicate transportului public, etc. viza, în primă redactare faptul că este imperios necesară găsirea de soluții relativ simple de adaptare a infrastructurii rutiere existente pe arterele principale a municipiului Suceava la stadiul actual și de perspectivă al traficului rutier. Se punea în vedere faptul că în prezent, circulația rutieră a devenit mult mai densă iar desfășurarea deplasărilor a devenit anevoioasă, inconfortabilă, o sursă de pierdere de timp, de nesiguranță și de primejdii. Pe de altă parte există dificultăți de ordin urbanistic în sensul lărgirii substanțiale a unor artere sau tronsoane de străzi, realizarea drumurilor ocolitoare ale municipiului, asigurarea unor ample stații de parcare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.